Facebook Instagram Pinterest Newsletter
  • Limoenrisotto met groene mini asperges

Recept time 35 min.
Recept time 2
Recept time Oven
Recept time Koekenpan
Recept time Kookpan

Een risottogerecht met een exotische twist maken? Deze frisse limoenrisotto is heerlijk in combinatie met de 'bite' van de groene mini asperges en de zilte smaak van kabeljauw.

Ingrediënten

  • 4 EAT ME limoenen
  • 100 g EAT ME groene mini asperges
  • 2 kabeljauw filets met huid
  • 20 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 125 g risottorijst
  • 1 teentje knoflook
  • 500 ml water
  • 2 el olijfolie
  • 1 sjalotje
  • peper & zout

Aan de slag

Bereidingswijze
  1. Blancheer de groene mini asperges circa 2 minuten in kokend water en spoel ze daarna af met koud water.
  2. Snipper het sjalotje fijn en rasp de schil van 1 limoen. Pers vervolgens de 3 limoenen uit,
    gebruik hierbij ook de geraspte limoen, zodat je nog 1 limoen overhoudt voor de garnering.
  3. Doe 1 eetlepel olijfolie in een steelpan en fruit hierin het sjalotje samen met de geperste knoflook,
    totdat het uitje zacht en glazig is.
  4. Bereid de risotto aan de hand van de bereidingswijze op de verpakking.
  5. Voeg de Parmezaanse kaas en het sap van de limoenen toe nadat de risotto gestopt is met vocht op te nemen.
    Roer de kaas en het sap zachtjes door de risotto. Breng de risotto op smaak met peper & zout.
  6. Verwarm de oven voor op 180°C.
  7. Doe 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de kabeljauw op een laag vuur, 2 minuten per zijde.
    Houd de filets warm door ze 5 minuten in de oven te zetten op 180°C.
  8. Bak de geblancheerde mini asperges gedurende 3 minuten in de koekenpan met de overgebleven olie van de kabeljauw. Voeg naar smaak zout toe.
  9. Maak de borden op door op ieder bord een steekring met limoenrisotto te vullen en dit aan te drukken met een lepel, zodat er een torentje van risotto ontstaat. Verdeel de mini asperges en de vis over 2 borden.
    Garneer met een schijfje limoen.
Enjoy

Anderen bekeken ook

Varkenshaas met tomaat-habanero saus
Varkenshaas met tomaat-habanero saus
Zoete aardappel stamppot
Zoete aardappel stamppot
Peulen en aardappel ovenschotel
Peulen en aardappel ovenschotel
Gevulde zoete aardappel
Gevulde zoete aardappel
Mango-kip wrap
Mango-kip wrap

Lees meer over de gebruikte producten

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media functionaliteiten op de website.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.