Facebook Instagram Pinterest Newsletter
  • Limoentaart chiapudding

Recept time 90 min.
Recept time 2
Blender Blender

Begin je dag met een taartje. Geen echt taartje, maar wel de smaak ervan. Limoentaart is heerlijk fris en zoet. Wij hebben een favoriet taartje omgetoverd tot een gezond ontbijt!

Ingrediënten

Pudding

  • 2 EAT ME limoenen
  • 1 EAT ME avocado
  • 1 dl (biologisch) appelsap
  • 1 dl kokosmelk
  • 3 el maple syrup
  • 3 el chiazaad

Topping

  • 4 el kokosroom – zie bereidingswijze
  • 1 el kokosbloesemsuiker

Aan de slag

Bereidingswijze
  1. Zet een blik kokosmelk minimaal 12 uur in de koelkast. Hierdoor scheidt de melk en de room van elkaar.
  2. Open het blik kokosmelk en schep de bovenste dikke laag met een lepel in een kom. Klop dit op met kokosbloesemsuiker. Dit is de kokosroom.
  3. Snijd de limoenen in tweeën en knijp het sap uit de vrucht of gebruik hiervoor een vork.
  4. Snijd de avocado rondom de pit door. Draai de 2 helften van elkaar af. Verwijder de pit met een lepel. Schil de avocado of lepel de avocado uit en doe in de keukenmachine.
  5. Voeg vervolgens het sap van de limoen, de resterende kokosmelk, de appelsap en de maple syrup hieraan toe. Pureer dit fijn. Meng vervolgens het chiazaad door het mengsel.
  6. Verdeel het geheel over 2 glazen en zet het minimaal 1 uur in de koelkast.
  7. Garneer de glazen met de kokosroom en strooi kokosbloesemsuiker over de pudding.
Enjoy

Anderen bekeken ook

Gegrilde papaja
Gegrilde papaja
Mangosteen panna cotta
Mangosteen panna cotta
Avocado ijs
Avocado ijs
Mango citrus smoothie
Mango citrus smoothie
Yoghurt bavaroistaartjes met kiwibessen
Yoghurt bavaroistaartjes met kiwibessen

Lees meer over de gebruikte producten

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media functionaliteiten op de website.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.