Facebook Instagram Pinterest Newsletter
  • Linzen met kabeljauw

Recept time 20 min.
Recept time 4
Recept time Koekenpan
Recept time Kookpan

Linzen zijn veelzijdig en lekker als bijgerecht. Met dit recept combineer je een linzengerecht met een knapperig en smaakvol stukje vis. Ideaal als je een doordeweekse dag toch iets bijzonders op tafel wilt zetten.

Ingrediënten

  • ½ EAT ME cayenne peper
  • 5 g fijngesneden EAT ME bladpeterselie
  • 250 g groene linzen
  • 2 verse laurierbladeren
  • 3 bleekselderijstengels
  • 2 sjalotten
  • 3 bospenen
  • 1 dunne prei
  • 1000 ml groentebouillon
  • 1 glas witte wijn
  • 2 kabeljauwmoten (van 150 g per stuk)
  • 3 plakken pancetta
  • 4 el olijfolie
  • 20 g boter

Aan de slag

Bereidingswijze
  1. Was de linzen, kook ze eerst half gaar in circa 8 minuten en zeef ze daarna. Dit zorgt ervoor dat niet alles grauw van kleur wordt.
  2. Snijd de prei en de sjalot in halve ringen. Spoel ze daarna schoon met water.
  3. Snijd de wortels in kleine blokjes en de bleekselderij in halve maantjes.
  4. Halveer de cayenne peper, verwijder de zaadlijsten en snipper fijn.
  5. Neem een grote pan en fruit de sjalot, bleekselderij, prei, laurier, wortel en cayenne peper in 3 eetlepels olijfolie.
  6. Maak intussen de groentebouillon warm.
  7. Voeg de linzen toe aan de groenten, blus af met de witte wijn en voeg een lepel bouillon toe. Roer goed om. Zet op middelmatig vuur en voeg als het nodig is af en toe nog wat bouillon toe.
  8. Leg de drie plakken pancetta dakpansgewijs over elkaar.
  9. Wrijf de moten kabeljauw in met zout en peper en rol ze vervolgens samen in de pancetta plakken.
  10. Verwarm de olijfolie in een koekenpan en bak de in de pancetta gewikkelde kabeljauw om en om goudbruin. Voeg als laatste de boter toe. Dit zorgt ervoor dat de vis mooi goudbruin wordt.
  11. Schep de linzen in een diep bord en leg daar de kabeljauw op.
  12. Maak af met de fijngesneden bladpeterselie, wat zout, versgemalen peper en een scheutje olijfolie.
Enjoy

Tip

De lekkerste linzen zijn 'Du Puy' linzen. Ze zijn klein en blijven lekker stevig.

Meer recepten met cayenne peper

Thaise tom kha kai soep
Thaise tom kha kai soep
Zalmfilet met mango- avocadosalsa
Zalmfilet met mango- avocadosalsa
Mangosalade met garnalen
Mangosalade met garnalen
Stamppot Shanghai paksoi
Stamppot Shanghai paksoi
Mangosalsa
Mangosalsa

Lees meer over de gebruikte producten

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media functionaliteiten op de website.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.