Linzensalade met sugar snaps  - EATME Linzensalade met sugar snaps  - EATME
  • Linzensalade met sugar snaps

Linzensalade met sugar snaps

Recept time 50 min.
Recept time 2 à 3
Recept time Oven
Recept time Kookpan

Voor wie wil minderen met vlees en koolhydraten is deze snelle maaltijdsalade van linzen een perfect gerecht. De grote verrassing in deze salade zijn de heerlijke zoete en knapperige sugar snaps.

Ingrediënten

  • 150 g EAT ME sugar snaps
  • 15 g EAT ME basilicum
  • 1 EAT ME limoen
  • 100 g shiitakes
  • 150 g (groene) linzen
  • 25 g pijnboompitten
  • ½ rode paprika
  • ½ gele paprika
  • 1 ui
  • 1 winterpeen
  • 1 el olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • peper & zout

Aan de slag

Bereidingswijze
  1. Week de linzen bij voorkeur circa 4 uur voor in koud water en spoel ze daarna af met koud water.
  2. Doe de linzen in een pan met water, breng deze aan de kook en laat 45 minuten zachtjes koken.
  3. Verwarm de oven voor op 200 ˚C.
  4. Snijd de ui, gele paprika en rode paprika in blokjes van ½ cm. Was de shiitakes en snijd ze vervolgens in vieren.
  5. Doe de blokjes ui, paprika en shiitakes in een ovenschaal en besprenkel deze met de olijfolie. Pers het teentje knoflook fijn en verdeel deze over de groenten.
  6. Gril de gesneden groenten in de oven gedurende 15 minuten. Voeg de laatste 5 minuten de pijnboompitten toe, zodat deze mooi bruin kunnen worden.
  7. Schil de winterpeen en halveer daarna in de lengte. Snijd de winterpeen vervolgens in schuine dunne plakjes.
  8. Breng een pan met ruim water en wat zout aan de kook. Blancheer daarna de sugar snaps en de winterpeen circa 2 minuten. Spoel de sugar snaps en de winterpeen direct koud en laat ze uitlekken in een vergiet.
  9. Was de basilicum en snijd daarna fijn.
  10. Giet de linzen af als ze gaar zijn en spoel direct koud. Laat de linzen goed uitlekken in een vergiet en doe ze dan in een grote schaal. Meng de linzen met de gegrilde groente, sugar snaps, winterpeen en pijnboompitten.
  11. Snijd de limoen in tweeën. Knijp het sap uit de vrucht of gebruik hiervoor een vork. Voeg het sap samen met de fijngesneden basilicum toe aan de salade.
  12. Breng de salade op smaak met peper en zout.
Enjoy

Anderen bekeken ook

Quinoa salade met groene asperges
Quinoa salade met groene asperges
Kip jambalaya met physalis
Kip jambalaya met physalis
Kousenband salade
Kousenband salade
Sugar snaps salade met ossenhaaspuntjes
Sugar snaps salade met ossenhaaspuntjes
Noedelssalade met papaja
Noedelssalade met papaja

Lees meer over de gebruikte producten

heart icon
For life logo

Goede en veilige werkomstandigheden
Betrokkenheid bij lokale gemeenschappen
Respect voor het milieu

Fair for Life logo

For Life programma, plus:
Fair Trade premium voor sociale projecten

Nature's Pride Foundation

Deze stichting is opgericht om lokale projecten te financieren in gemeenschappen waar onze unieke groenten & fruit vandaan komen. Het doel is economische groei en sociale verbetering te stimuleren van kleinschalige boeren, pakhuismedewerkers en hun families.

heart icon
For Life logo

Goede en veilige werkomstandigheden
Betrokkenheid bij lokale gemeenschappen
Respect voor het milieu

Fair for life logo

For Life programma, plus:
Fair Trade premium voor sociale projecten

meer over for life & fair for life
Nature's Pride Foundation

Deze stichting is opgericht om lokale projecten te financieren in gemeenschappen waar onze unieke groenten & fruit vandaan komen. Het doel is economische groei en sociale verbetering te stimuleren van kleinschalige boeren, pakhuismedewerkers en hun families.

meer over onze foundation
Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.
X

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste acties en nieuwste recepten!

Nu inschrijven
Schrijf je in