Linzensalade met sugar snaps  - EATME Linzensalade met sugar snaps  - EATME
  • Linzensalade met sugar snaps

Linzensalade met sugar snaps

Recept time 50 min.
Recept time 2 à 3
Recept time Oven
Recept time Kookpan

Voor wie wil minderen met vlees en koolhydraten is deze snelle maaltijdsalade van linzen een perfect gerecht. De grote verrassing in deze salade zijn de heerlijke zoete en knapperige sugar snaps.

Ingrediënten

  • 150 g EAT ME sugar snaps
  • 15 g EAT ME basilicum
  • 1 EAT ME limoen
  • 100 g shiitakes
  • 150 g (groene) linzen
  • 25 g pijnboompitten
  • ½ rode paprika
  • ½ gele paprika
  • 1 ui
  • 1 winterpeen
  • 1 el olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • peper & zout

Aan de slag

Bereidingswijze
  1. Week de linzen bij voorkeur circa 4 uur voor in koud water en spoel ze daarna af met koud water.
  2. Doe de linzen in een pan met water, breng deze aan de kook en laat 45 minuten zachtjes koken.
  3. Verwarm de oven voor op 200 ˚C.
  4. Snijd de ui, gele paprika en rode paprika in blokjes van ½ cm. Was de shiitakes en snijd ze vervolgens in vieren.
  5. Doe de blokjes ui, paprika en shiitakes in een ovenschaal en besprenkel deze met de olijfolie. Pers het teentje knoflook fijn en verdeel deze over de groenten.
  6. Gril de gesneden groenten in de oven gedurende 15 minuten. Voeg de laatste 5 minuten de pijnboompitten toe, zodat deze mooi bruin kunnen worden.
  7. Schil de winterpeen en halveer daarna in de lengte. Snijd de winterpeen vervolgens in schuine dunne plakjes.
  8. Breng een pan met ruim water en wat zout aan de kook. Blancheer daarna de sugar snaps en de winterpeen circa 2 minuten. Spoel de sugar snaps en de winterpeen direct koud en laat ze uitlekken in een vergiet.
  9. Was de basilicum en snijd daarna fijn.
  10. Giet de linzen af als ze gaar zijn en spoel direct koud. Laat de linzen goed uitlekken in een vergiet en doe ze dan in een grote schaal. Meng de linzen met de gegrilde groente, sugar snaps, winterpeen en pijnboompitten.
  11. Snijd de limoen in tweeën. Knijp het sap uit de vrucht of gebruik hiervoor een vork. Voeg het sap samen met de fijngesneden basilicum toe aan de salade.
  12. Breng de salade op smaak met peper en zout.
Enjoy

Anderen bekeken ook

Quesadilla's met mango
Quesadilla's met mango
Fruitige salade met frambozen
Fruitige salade met frambozen
Kokos-dessertrijst met mango
Kokos-dessertrijst met mango
Gevulde flespompoen
Gevulde flespompoen
Papaja curry
Papaja curry

Lees meer over de gebruikte producten

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.