Terug naar Recepten
Lychees Bramengranita

Lychees-bramengranita

Feestelijk en erg lekker! Verras je gasten met een fris en ijskoud gerecht.

Direct naar...

Ingrediënten

Lychees-bramengranita

Keukenmaterialen

  • Blender of keukenmachine
  • 2 diepvriesdozen

Bereidingswijze

  1. Schil de lychees en verwijder de pit. Pers de limoenen uit.
  2. Pureer de lychees met 2/3 van het limoensap, de kokos en kokossiroop in de blender of keukenmachine glad. Doe het in een diepvriesdoos en zet minimaal 6 uur in de vriezer.
  3. Pureer de bramen met de rest van het limoensap, de appelsap en poedersuiker in de blender of keukenmachine glad. Doe het in een diepvriesdoos en zet minimaal 6 uur in de vriezer.
  4. Roer om het half uur de ijskristallen los met een vork. Herhaal dit vijf keer of tot je glad sorbetijs hebt. Je kunt het ijs tussendoor ook nog een keer in de blender of keukenmachine pureren voor extra gladde granita. Verdeel de twee soorten granita over mooie glazen. Garneer met een muntblaadje.

Tip: Schenk er een scheut Malibu bij voor een extra tropische kokostouch en een vleugje alcohol!

Enjoy!

Voedingswaarden per persoon

Energie
200 kcal
Eiwit
2 g
Vet
2 g
Waarvan verzadigd
1 g
Koolhydraten
42 g
Waarvan suikers
40 g
Vezels
4 g

Nog meer lekkers!