Facebook Instagram Pinterest Newsletter
  • Maaltijdsalade met avocado en ei

Recept time 30 min.
Recept time 4
Recept time Oven
Recept time Koekenpan
Recept time Kookpan

Of het nu slecht weer is of de zon heerlijk straalt, met deze maaltijdsalade krijg je gegarandeerd een zomers gevoel. Dit is een van onze favoriete salades die supersnel klaar is. De romige en nootachtige smaak van avocado past perfect in een salade.

Ingrediënten

  • 2 EAT ME avocado's
  • 1 paprika
  • 2 appels
  • 1 rode ui
  • 4 eieren
  • 150 g gemengde salade
  • 2 stuks kipfilet
  • 2 tl kipkruiden
  • 2 el olijfolie
  • peper & zout
  • dressing naar keuze

Aan de slag

Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 160 °C.
  2. Bestrooi de kipfilets met de kipkruiden.
  3. Verhit de olijfolie en bak de kipfilets aan beide kanten. Gaar de kipfilets circa 20 minuten door in de oven.
  4. Kook de eieren 8 minuten.
  5. Snijd de paprika en appels in stukjes.
  6. Snijd de avocado's rondom de pit door. Draai de 2 helften van elkaar af. Verwijder de pit, lepel het vruchtvlees uit de schil en snijd in blokjes.
  7. Snijd de kipfilet in grove stukken.
  8. Pel de eieren en snijd in partjes.
  9. Meng alle gesneden ingrediënten met de salade en serveer in een grote schaal.
  10. Schenk wat dressing naar keuze over de salade.
Enjoy

Anderen bekeken ook

Zoete aardappel salade met mango
Zoete aardappel salade met mango
Kiwano salade
Kiwano salade
Regenboogpastasalade
Regenboogpastasalade
Salade pepino met blauwe bes
Salade pepino met blauwe bes
Granaatappelsalade met courgetteslierten en gamba’s
Granaatappelsalade met courgetteslierten en gamba’s

Lees meer over de gebruikte producten

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media functionaliteiten op de website.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.