Facebook Instagram Pinterest Newsletter
 • Macarons met passiefruitcrème

Recept time 90 min.
Recept time 40 stuks
Recept time Oven
Blender Blender

Twijfel je altijd tussen een koekje of een bonbon bij de koffie? Dan zijn deze macarons gevuld met passiefruitcrème de perfecte oplossing. Lichtkrokant en heerlijk zoetzuur van smaak door de toevoeging van passiefruit.

Ingrediënten

Voor de macarons:
 • 300 g amandelmeel
 • 200 g poedersuiker
 • 220 g eiwit
 • 300 g kristalsuiker

Voor de vulling:

 • 4 EAT ME passievruchten
 • 100 g roomboter
 • 50 g poedersuiker
 • 40 g gele roompoeder

Aan de slag

Bereidingswijze
 1. Zeef de amandelmeel en 200 gram poedersuiker en meng dit met 110 gram eiwit rustig door elkaar. Zet dit apart.
 2. Doe vervolgens de kristalsuiker en 75 ml water in een steelpan en laat dit goed doorkoken op middelhoog vuur. Pas op dat de suiker niet verkleurt. Kook de suikersiroop tot 118 °C op de suikerthermometer of laat zonder suikerthermometer nog ongeveer 15 minuten doorkoken op middelhoog vuur.
 3. Klop intussen de andere 110 gram eiwit luchtig op met een mixer en giet al kloppend het gekookte suikermengsel er in een dunne straal bij. Het geheel vervolgens circa 3 minuten doorkloppen totdat het schuim is terug gekoeld (tot ongeveer 50 °C).
 4. Voeg ⅓ van het schuim toe aan het amandelmeelmengsel en spatel rustig door tot een geheel. Spatel daarna ook de rest van het eiwitschuim door er luchtig door, totdat het beslag licht 'taai' is en aan de spatel blijft hangen.
 5. Neem een spuitzak met een gladde spuitmond en spuit rondjes met een doorsnede van ongeveer 3 cm. Spuit het hele beslag op of doe het in fases.
 6. Verwarm de oven voor op 120 °C (bij voorkeur boven- en onderwarmte in plaats van hetelucht).
 7. Laat de ongebakken macarons zeker een half uur staan, alvorens ze de oven in gaan. Bak de macarons daarna in circa 20 minuten gaar en krokant. Zet na 10 minuten oventijd de deur een paar seconden open, zodat ontsnapt de ergste hitte en zullen de suikers niet gaan karamelliseren.
 8. Neem de macarons na 20 minuten baktijd uit de oven en laat op de bakplaat afkoelen op een rooster.
 9. Maak vervolgens de passiefruitcrème door de roomboter met een mixer luchtig op te kloppen met 50 gram poedersuiker. Meng in een aparte kom 100 ml water met de gele roompoeder.
 10. Snijd de passievruchten doormidden en lepel het geleiachtige vruchtvlees uit. Voeg het vruchtvlees toe aan het gele room mengsel en spatel door elkaar.
 11. Spatel daarna het gele room mengsel en het roomboter mengsel voorzichtig door elkaar.
 12. Doe de vulling in een spuitzak en spuit een beetje passiefruitcrème op 1 kant van een macaron. Plak een tweede macaron er tegenaan. Doe dit met alle macarons. Laat de macarons vervolgens 20 minuten verder afkoelen in de koelkast.
Enjoy

Meer recepten met passiefruit

Zeebaars-passiefruit ceviche
Zeebaars-passiefruit ceviche
Passiefruit cheesecake
Passiefruit cheesecake
Passiefruit smoothie met mango en papaja
Passiefruit smoothie met mango en papaja
Gerookte eendenborst met mango
Gerookte eendenborst met mango
Salade met groene mini asperges en passiefruitdressing
Salade met groene mini asperges en passiefruitdressing

Lees meer over de gebruikte producten

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media functionaliteiten op de website.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.