Facebook Instagram Pinterest Newsletter
  • Mango-appelflappen

Recept time 40 min.
Recept time 4
Recept time Oven

Heerlijk voor bij de koffie of een grote kop thee. De mango geeft de appelflappen een extra zoete smaak.

Ingrediënten

  • 1 EAT ME mango
  • 1 EAT ME limoen
  • 1 appel
  • 2 el rozijnen
  • 1 el suiker + extra om te bestrooien
  • 1 tl kaneel
  • 1 ei
  • 4 bladerdeegvellen

Aan de slag

Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 190 °C.
  2. Haal de bladerdeegplakjes van elkaar en laat ongeveer 10 minuten ontdooien.
  3. Snijd de mango langs weerszijden van de pit of gebruik een mangosnijder. Vervolgens snijd je een aantal reepjes in de pitloze stukken vruchtvlees, zonder door de schil heen te snijden. Doe dit daarna ook in de dwarsliggende richting, zodat er blokjes ontstaan. Lepel de gesneden blokjes uit de mangoschil.
  4. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd in kleine blokjes
  5. Voeg de mangoblokjes en appelblokjes samen in een mengkom. Roer hier de suiker, kaneel en rozijnen doorheen.
  6. Leg op elke plak bladerdeeg een hoopje met het mango-appelmengsel.
  7. Vouw de mango-appelflappen dicht en druk de randen goed dicht met een vork.
  8. Bestrijk de bovenkant van de mango-appelflappen met een losgeklopt ei en strooi er wat suiker over.
  9. Bak de mango-appelflappen in 15 minuten goudbruin.
Enjoy

Meer recepten met mango

Mango crumble
Mango crumble
Mango oliebollen
Mango oliebollen
Mangosalade met garnalen
Mangosalade met garnalen
Zalmfilet met mango- avocadosalsa
Zalmfilet met mango- avocadosalsa
Quesadilla's met mango
Quesadilla's met mango

Lees meer over de gebruikte producten

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media functionaliteiten op de website.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.