Mango crumble - EATME Mango crumble - EATME
Recept time
Recept time 4
Recept time Oven

De geur van een warme crumble brengt je misschien terug naar je kinderjaren, de smaak van deze crumble zal je evengoed verrassen. De mango geeft een bijzonder exotisch tintje aan een klassiek dessert. Sluit je diner perfect af met dit heerlijke nagerecht.

Ingrediënten

  • 1 EAT ME mango
  • 55 g koude roomboter
  • 75 g tarwebloem
  • 50 g kristalsuiker
  • 25 g amandelschaafsel
  • 2 tl stroop
  • zout

Aan de slag

Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor tot 220°C.
  2. Vet de ovenschaaltjes in met een klein klontje roomboter. Snijd de rest van de boter in stukjes en doe ze in een kom.
  3. Kneed de tarwebloem samen met een snufje zout door de koude boter zodat er een kruimelige substantie ontstaat. Meng ook de suiker en het amandelschaafsel hier doorheen.
  4. Snijd de mango langs weerszijden van de pit of gebruik een mangosnijder. Vervolgens snijd je een aantal reepjes in de pitloze stukken vruchtvlees, zonder door de schil heen te snijden. Doe dit daarna ook in de dwarsliggende richting, zodat er blokjes ontstaan. Lepel de gesneden blokjes uit de mangoschil.
  5. Schep de stroop door de mango. Verdeel het mangomengsel over de schaaltjes en schep het kruimelmengsel erop. Zorg dat de mango goed bedekt is.
  6. Bak de crumble in 15 minuten gaar en goudbruin.
Enjoy

Tip

Serveer de mango crumble lauwwarm met een toef slagroom.

Anderen bekeken ook

Bosvruchten met kwark
Bosvruchten met kwark
Kokoswater ijsjes
Kokoswater ijsjes
Eton mess met frambozen en rode pitahaya
Eton mess met frambozen en rode pitahaya
Koude mangosoep
Koude mangosoep
Aardbeienijs met mangosteen
Aardbeienijs met mangosteen

Lees meer over de gebruikte producten

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.