Facebook Instagram Pinterest Newsletter
  • Mango crumble

Recept time 45 min.
Recept time 4
Recept time Oven

De geur van een warme crumble brengt je misschien terug naar je kinderjaren, de smaak van deze crumble zal je evengoed verrassen. De mango geeft een bijzonder exotisch tintje aan een klassiek dessert. Sluit je diner perfect af met dit heerlijke nagerecht.

Ingrediënten

  • 3 EAT ME mango's
  • 25 g boter
  • 30 g suiker

 

  • Kruimeldeeg:
  • 125 g boter
  • 125 g kristalsuiker
  • 250 g bloem

Aan de slag

Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 185 °C.
  2. Meng de boter, kristalsuiker en bloem met elkaar totdat er een kruimelig deeg ontstaat.
  3. Snijd de mango's langs weerszijden van de pit of gebruik een mangosnijder. Vervolgens snijd je een aantal reepjes in de pitloze stukken vruchtvlees, zonder door de schil heen te snijden. Doe dit daarna ook in de dwarsliggende richting, zodat er blokjes ontstaan. Lepel de gesneden blokjes uit de mangoschil.
  4. Doe de boter in een steelpan en verwarm dit. Voeg de mango toe samen met de suiker. Verwarm de mango totdat de suiker is opgelost.
  5. Verdeel de mango over 4 kleine ovenschaaltjes. Verdeel hierover de kruimeldeeg.
  6. Bak de crumble's af in circa 20 minuten totdat de kruimeldeeg goudbruin kleurt.
Enjoy

Tip

Serveer de mango crumble lauwwarm met een toef slagroom.

Meer recepten met mango

Feestelijke fruitschaal
Feestelijke fruitschaal
Tropische smoothiebowl
Tropische smoothiebowl
Kipburger met mango-kiwi salsa
Kipburger met mango-kiwi salsa
Cranberrysoepje met mango
Cranberrysoepje met mango
Mangosalade met garnalen
Mangosalade met garnalen

Lees meer over de gebruikte producten

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media functionaliteiten op de website.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.