Facebook Instagram Pinterest Newsletter
  • Mango flensjestaart

Recept time 180 min.
Recept time 8
Recept time Koekenpan
Blender Blender

Wil jij een makkelijke taart maken die ook nog eens heerlijk smaakt? Bak dan eens veel flensjes en bouw er een taart mee!

Ingrediënten

Flensjes:

  • 200 g bloem
  • 1/2 L melk
  • 5 eieren
  • 1 tl zout
  • 2 el suiker
  • boter om in te bakken

 

Mousse:

  • 1 EAT ME mango
  • 1 EAT ME limoen
  • 90 g suiker
  • 200 ml slagroom
  • 4 blaadjes gelatine

 

Decoratie:

  • 1 mango
  • 5 aardbeien
  • 50 g roomboter
  • 100 ml slagroom
  • 75 g poedersuiker

Aan de slag

Bereidingswijze
  1. Zeef de bloem voor het maken van de flensjes. Mix de gezeefde bloem met de melk, de eieren, de suiker en het zout tot een glad beslag.
  2. Verhit een klontje boter in de pan en bak de flensjes aan beide kanten goudbruin, haal minimaal 12 flensjes uit het beslag.
  3. Maak nu de mousse, snijd de mango langs weerszijden van de pit of gebruik een mangosnijder. Snijd vervolgens een aantal reepjes in de pitloze stukken vruchtvlees, zonder door de schil heen te snijden. Doe dit daarna ook in de dwarsliggende richting, zodat er blokjes ontstaan en haal uit de schil.
  4. Pureer de mango en breng samen met de suiker in een steelpannetje aan de kook. Week ondertussen de blaadjes gelatine in koud water.
  5. Halveer de limoen en knijp het sap uit de vrucht. Voeg het sap van de limoen toe aan de mangopuree en haal de pan van het vuur.
  6. Knijp de geweekte blaadjes gelatine uit en mix goed door de mangopuree totdat de gelatine volledig is opgelost.
  7. Klop de slagroom op tot yoghurtdikte.
  8. Meng de mangopuree met de slagroom zodra deze begint te geleren.
  9. Leg een flensje op een bord en verdeel hier een lepel mangomousse over, herhaal tot het laatste flensje.
  10. Laat de taart minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.
  11. Maak ondertussen de decoratie voor de taart. Schil de mango op dezelfde manier als hierboven beschreven. Pureer 1 helft van de mango en gebruik de andere helft ter decoratie.
  12. Verwarm de boter en meng deze met de mangopuree en poedersuiker zodra deze gesmolten is. Voeg de slagroom toe en meng tot een gladde saus. Laat de saus goed afkoelen in de koelkast.
  13. Haal de taart uit de koelkast en decoreer met blokjes mango, aardbeien en de mangosaus.
Enjoy

Meer recepten met mango

Gerookte eendenborst met mango
Gerookte eendenborst met mango
Hangop met mango en maracuja
Hangop met mango en maracuja
Blini’s met kiwi en mango
Blini’s met kiwi en mango
Papaja bootjes
Papaja bootjes
Salade van peultjes en mango
Salade van peultjes en mango

Lees meer over de gebruikte producten

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media functionaliteiten op de website.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.