Facebook Instagram Pinterest Newsletter
  • Mango-habanero saus

Recept time 120 min.
Recept time 4

Geef je gerecht meer pit met een lekkere saus. Heerlijk bij kip, groenten en als dipsaus!

Ingrediënten

  • 1 EAT ME mango
  • 1 EAT ME habanero
  • 5 g EAT ME gember
  • 1 EAT ME limoen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 sjalot
  • 3 dl water
  • 1 el bruine suiker
  • ½ tl paprikapoeder
  • 1 el ketjap manis
  • 1el honing
  • ½ tl kerriepoeder
  • 2 el olijfolie
  • zout

Aan de slag

Bereidingswijze
  1. Was de habanero peper, halveer en verwijder de zaadjes. Snijd de peper in hele fijne stukjes.
  2. Schil de gember en snijd de knoflook, de gember en de sjalot fijn.
  3. Snijd de mango langs weerszijden van de pit of gebruik een mangosnijder. Snijd vervolgens een aantal reepjes in de pitloze stukken vruchtvlees, zonder door de schil heen te snijden. Doe dit daarna ook in de dwarsliggende richting, zodat er blokjes ontstaan. Lepel daarna de gesneden blokjes uit de mangoschil.
  4. Verhit olijfolie in een pan en fruit de knoflook, de ui en de habanero peper.
  5. Voeg de kerriepoeder en de paprikapoeder toe en bak kort mee.
  6. Voeg de blokjes mango toe en bak circa 2 minuten zachtjes mee.
  7. Snijd de limoen in tweeën. Knijp het sap uit de vrucht of gebruik hiervoor een vork. Voeg het sap van de limoen, het water, de honing, de ketjap en de bruine suiker toe en laat dit circa 15 minuten zachtjes pruttelen.
  8. Pureer na 15 minuten tot een gladde saus en breng op smaak met zout.
  9. Laat de saus minstens een uur afkoelen.
  10. Serveer de saus koud.
Enjoy

Meer recepten met mango

Poké bowl met mango, avocado en zoete aardappel
Poké bowl met mango, avocado en zoete aardappel
Kipburger met mango-kiwi salsa
Kipburger met mango-kiwi salsa
Fruitspiesjes met carambola
Fruitspiesjes met carambola
Tonijntartaar met framboos-aardbei
Tonijntartaar met framboos-aardbei
Exotisch fruitspiesje
Exotisch fruitspiesje

Lees meer over de gebruikte producten

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media functionaliteiten op de website.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.