Mango oliebollen - EATME Mango oliebollen - EATME
Recept time 90 min.
Recept time 20
Recept time Frituurpan

Ingrediënten

  • 1 EAT ME mango
  • 2 L zonnebloemolie
  • 500 ml melk
  • 500 g bloem
  • 50 g boter
  • 20 g verse gist (of 1 zakje gedroogde gist)
  • 1 ei
  • ½ tl zout
  • ½ tl kaneel

Aan de slag

Bereidingswijze
  1. Verwarm de melk en meng met de gist. Laat dit even staan. Voeg de boter toe en laat dit in de melk smelten. Zeef in de tussentijd de bloem met het zout en de kaneel.
  2. Meng de bloem met het ei in een mixer en giet al kloppend de melk erbij. Mix tot een glad beslag.
  3. Laat het beslag afgedekt minimaal een uur op een warme plek rusten.
  4. Snijd de mango langs weerszijden van de pit of gebruik een mangosnijder. Snijd vervolgens een aantal reepjes in de pitloze stukken vruchtvlees, zonder door de schil heen te snijden. Doe dit daarna ook in de dwarsliggende richting, zodat er blokjes ontstaan. Lepel daarna de gesneden blokjes uit de mangoschil. Meng de mangoblokjes voorzichtig door het beslag.
  5. Verhit de zonnebloemolie in een pan tot 175°C.
  6. Schep met een ijsschep bolletjes uit het beslag en laat deze voorzichtig in de olie zakken.
  7. Bak de oliebollen rondom goudbruin.
Enjoy

Anderen bekeken ook

Gegrilde padrone pepers
Gegrilde padrone pepers
Canapé cranberrypaté
Canapé cranberrypaté
Avocado omeletrolletjes
Avocado omeletrolletjes
Vegetarische loempia met haricots verts
Vegetarische loempia met haricots verts
Physalis bessen in chocolade
Physalis bessen in chocolade

Lees meer over de gebruikte producten

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.