Facebook Instagram Pinterest Newsletter
 • Mango paastaart

Recept time 150 min.
Recept time 8
Recept time Kookpan
Blender Blender

Pak eens uit met Pasen en maak een heerlijke paastaart! Is Pasen voorbij? Dan is deze taart natuurlijk ook erg lekker. Laat dan de paaseitjes weg en garneer met extra bolletjes mango.

Ingrediënten

 • 3 EAT ME mango's
 • 10 g EAT ME munt
 • 250 g Bastogne koeken
 • 90 g roomboter
 • 500 ml magere kwark
 • 250 ml slagroom
 • 8 blaadjes gelatine
 • 10 ml water
 • 75g dragee paaseitjes

Aan de slag

Bereidingswijze
 1. Maal de Bastogne koeken fijn en verwarm de roomboter in een steelpannetje totdat deze gesmolten is. Meng de fijngemalen Bastogne koeken met de roomboter en verdeel het biscuitmengsel over de taartbodem. Druk goed aan met de bolle kant van een lepel. Zet de taartvorm vervolgens in de koelkast.
 2. Snijd de mango's langs weerszijden van de pit of gebruik een mangosnijder. Haal met een Parisienneboor in totaal 16-18 bolletjes uit het vruchtvlees. Snijd het overgebleven vruchtvlees van de mango's van de schil en pureer in een blender.
 3. Week de blaadjes gelatine in koud water en verwarm de mangopuree in een steelpannetje. Voeg de blaadjes gelatine toe aan de mangopuree en roer totdat de gelatine volledig is opgelost.
 4. Zet de pan met mangopuree in een koud waterbad en laat goed afkoelen.
 5. Klop de slagroom op tot yoghurt dikte.
 6. Meng de slagroom, kwark en mangopuree met elkaar zodra de mangopuree volledig is afgekoeld.
 7. Haal de taartvorm uit de koelkast en stort het kwarkmengsel in de taartvorm. Laat de kwarktaart minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
 8. Was de munt en pluk de mooie blaadjes van de takjes. Decoreer de taart met bolletjes mango, paaseitjes en munt. Verwijder vervolgens voorzichtig de springvorm en serveer de paastaart direct.
Enjoy

Meer recepten met mango

Tonijntartaar met framboos-aardbei
Tonijntartaar met framboos-aardbei
Tropische smoothiebowl
Tropische smoothiebowl
Ontbijtbowl met kiwibessen
Ontbijtbowl met kiwibessen
Pitahaya gevuld met tropisch fruit
Pitahaya gevuld met tropisch fruit
Exotisch fruitspiesje
Exotisch fruitspiesje

Lees meer over de gebruikte producten

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media functionaliteiten op de website.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.