Facebook Instagram Pinterest Newsletter
 • Mango sorbetijs

Recept time 430 min.
Recept time 4
Recept time Kookpan

Maak je klaar voor een mango feestje! Met dit zelfgemaakte mango sorbetijs sluit je de avond feestelijk af. Verwen je familie of vrienden met dit heerlijke nagerecht.

Ingrediënten

 • 4 EAT ME mango's
 • 3 takjes EAT ME munt
 • 1 citroen
 • 100 g gedroogde mango
 • 100 ml water
 • 100 g rietsuiker
 • 1 el gembersiroop

Aan de slag

Bereidingswijze
 1. Zet het water met de rietsuiker op het vuur en breng aan de kook.
 2. Zet, zodra het kookt, het vuur lager en laat het geheel nog 10 minuten zachtjes doorkoken totdat je een siroop hebt. De bubbeltjes worden steeds fijner. De suiker moet helemaal oplossen, maar let wel op dat het geen karamel wordt.
 3. Snijd de mango's langs weerszijden van de pit of gebruik een mangosnijder. Vervolgens snijd je een aantal reepjes in de pitloze stukken vruchtvlees, zonder door de schil heen te snijden. Doe dit daarna ook in de dwarsliggende richting, zodat er blokjes ontstaan. Lepel daarna de gesneden blokjes uit de mangoschil.
 4. Halveer de citroen en pers het sap uit.
 5. Doe de mangostukjes in de keukenmachine samen met de gembersiroop, rietsuikersiroop en het sap van de citroen en mix dit tot één geheel.
 6. Snijd de gedroogde mango in kleine stukjes.
 7. Giet het mengsel samen met de in stukjes gesneden gedroogde mango in een ijsmachine (die al zeker 4 uur in de vriezer hebben gestaan om koud te worden) en laat dit minimaal 30 minuten lang draaien.
 8. Schep er mooie bollen van en garneer met munt.
Enjoy

Tip

Geen ijsmachine? Giet het mengsel in een bakje en zet het in de vriezer. Om het half uur met een vork doorroeren. Herhaal dit zo'n zes keer of tot het ijs klaar is.

Meer recepten met mango

Mango paastaart
Mango paastaart
Poké bowl met mango, avocado en zoete aardappel
Poké bowl met mango, avocado en zoete aardappel
Wentelteefjes met mango en kokos
Wentelteefjes met mango en kokos
Mango-wortelsoep
Mango-wortelsoep
Kipsalade met kokos
Kipsalade met kokos

Lees meer over de gebruikte producten

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media functionaliteiten op de website.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.