Facebook Instagram Pinterest Newsletter
  • Maracuja slof

Recept time 60 min.
Recept time 8
Recept time Oven

Het maken van een mooie taart neemt vaak veel tijd in beslag. Deze maracuja slof ziet er prachtig uit maar is te maken binnen een uur. Dat is fijn!

Ingrediënten

Bodem

  • 3 EAT ME maracuja's
  • 150 g bloem
  • 100 g boter
  • 50 g suiker
  • 1 eidooier
  • snufje zout
  • snufje vanillesuiker
  • Banketbakkersroom
  • 250 ml melk
  • 60 g suiker
  • 3 eidooiers
  • 10 g vanillesuiker
  • 40 g bloem

Schuim

  • 2 eiwitten
  • 60 g suiker
  • 60 g poedersuiker
  • 2 tl Maïzena
  • 2 tl water

Aan de slag

Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 170 °C.
  2. Begin met het deeg. Meng hiervoor de boter, de suiker en het ei. Voeg de bloem en een snufje zout en vanillesuiker toe.
  3. Laat het deeg 15 minuten in de koelkast rusten.
  4. Rol het deeg vervolgens met een deegroller tot een ½ centimeter dikte uit.
  5. Vet een bakblik in met boter of olie en bekleed de vorm met het deeg.
  6. Bak de bodem in circa 13 minuten in de oven af.
  7. Doe de eidooiers samen met 1/3e van de melk en de bloem in een kom en klop tot een gladde massa.
  8. Verwarm intussen de resterende 2/3e van de melk samen met de suiker en de vanillesuiker in een pan.
  9. Giet al roerend, beetje bij beetje de warme melk bij de eidooiers.
  10. Giet het mengsel terug in de pan zodra alle melk is toegevoegd.
  11. Breng al roerende aan de kook tot de gewenste dikte is bereikt.
  12. Haal van het vuur en laat al roerende afkoelen.
  13. Snijd de maracuja's doormidden en lepel het geleiachtige vruchtvlees uit en voeg bij de banketbakkersroom. Zet in de koelkast.
  14. Haal de bodem uit de vorm. Spatel de maracuja room op de bodem en zet terug in de koelkast.
  15. Maak de mixer en de mengkom goed vetvrij met citroen.
  16. Klop de eiwitten met de kristalsuiker en poedersuiker op.
  17. Meng de Maïzena met het water en voeg toe aan de eiwitten. Laat nog 3 minuten goed doorkloppen.
  18. Verspreid het eiwit in pieken over de taart.
  19. Brand het eiwit met een gasbrander voor een mooi bruin laagje.
Enjoy

Meer recepten met maracuja

Hangop met mango en maracuja
Hangop met mango en maracuja
Maracuja mocktail
Maracuja mocktail
Hangop met mango en maracuja
Hangop met mango en maracuja
Maracuja mocktail
Maracuja mocktail

Lees meer over de gebruikte producten

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media functionaliteiten op de website.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.