Facebook Instagram Pinterest Newsletter
  • Medjool dadelbuideltjes

Recept time 25 min.
Recept time 12
Recept time Oven

De kruidige aroma's van het Midden-Oosten vullen je keuken bij het maken van deze verassend lekkere buideltjes gevuld met talloze smaakvolle ingrediënten. Door het samengaan van zoete, pittige, kruidige en zoutige smaken zorgt dit buideltje voor een echte smaakexplosie.

Ingrediënten

  • 1 EAT ME limoen
  • 1 tl EAT ME cayenne peper
  • 180 g EAT ME medjool dadels
  • 15 g EAT ME bieslook
  • 12 lange sprietjes bieslook
  • 1 geraspte winterpeen
  • 1 blikje ansjovis
  • 300 g zachte geitenkaas
  • 100 g hazelnoten
  • 100 g amandelen
  • 6 vellen filodeeg
  • 2 el karwijzaad
  • 80 g gesmolten boter
  • zout en peper

Aan de slag

Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 200˚C.
  2. Rooster de noten en het karwijzaad samen 7 minuten op een bakplaat in de oven.
  3. Haal de bakplaat uit de oven en stamp de noten en het karwijzaad fijn.
  4. Schil de winterpeen en rasp deze fijn.
  5. Ontpit de Medjool dadels en snijd ze in stukjes.
  6. Verbrokkel de geitenkaas.
  7. Was de limoen en boen droog. Rasp de schil van de limoen. Snijd daarna in tweeën. Pers het sap uit de vrucht.
  8. Meng de cayenne peper, bieslook, wortel, geitenkaas, noten, dadels, limoenrasp, limoensap en karwijzaad. Breng op smaak met peper en zout.
  9. Halveer de vellen filodeeg, spreid ze uit en bestrijk elk vel dun met boter. Leg steeds 2 vellen kruislings op elkaar.
  10. Verdeel het wortelmengsel over het deeg en vouw het deeg en de vulling tot buideltjes.
  11. Strik de buideltjes dicht met een lange spriet bieslook en bak ze in 10-15 minuten goudbruin krokant op een met bakpapier beklede bakplaat in het midden van de oven.
Enjoy

Tips

Als de punten van het deeg te bruin worden, dek ze dan af met aluminiumfolie.

Karwijzaad heeft een anijsachtige smaak en is gewoon bij de supermarkt te krijgen. Het kan eventueel vervangen worden door komijnzaad. Verdubbel dan de hoeveelheid.

Meer recepten met limoen

Pannenkoek met papaja en mini ananas
Pannenkoek met papaja en mini ananas
Gevulde eieren met guacamole
Gevulde eieren met guacamole
Linzensalade met sugar snaps
Linzensalade met sugar snaps
Fruitwater met gember, limoen en munt
Fruitwater met gember, limoen en munt
Mango-passiefruitmousse
Mango-passiefruitmousse
Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media functionaliteiten op de website.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.