Facebook Instagram Pinterest Newsletter
  • Mini blauwe bessen Charlotte

Recept time 90 min.
Recept time 4
Recept time Kookpan
Blender Blender

Ken je de grote Charlotte taart? Deze taart is geheel omwikkelt met lange vingers, erg leuk! Wij maakten een 1-persoons variant. Net zo gezellig! Perfect voor Kerst, Pasen of een ander leuk etentje!

Ingrediënten

  • 250 g EAT ME blauwe bessen
  • 1 EAT ME limoen
  • 250 ml slagroom
  • 20 ml water
  • 80 g suiker
  • 4 blaadjes gelatine
  • 2 pakken lange vingers

Aan de slag

Bereidingswijze
  1. Halveer de limoen en knijp het sap uit de vrucht.
  2. Was de blauwe bessen en breng 150 gram blauwe bessen samen met het sap van de limoen, het water en de suiker aan de kook en haal vervolgens van het vuur.
  3. Laat de blaadjes gelatine weken in koud water.
  4. Pureer de gekookte blauwe bessen en voeg de geweekte blaadjes gelatine toe en roer totdat ze volledig zijn opgelost. Laat vervolgens afkoelen.
  5. Klop de slagroom vervolgens op tot yoghurtdikte.
  6. Meng de blauwe bessenpuree met de slagroom zodra deze begint te geleren.
  7. Bekleed een ring of kopje met plastic folie en zet de lange vingers met de suikerkant naar buiten tegen de ring aan. Vul de binnenzijde voor 2/3 met de blauwe bessenmousse.
  8. Laat minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.
  9. Haal vervolgens de Charlottes uit de vormpjes en verdeel de overgebleven blauwe bessen over de Charlottes.
Enjoy

Meer recepten met limoen

Gemarineerde ramboetans
Gemarineerde ramboetans
Avocadomousse
Avocadomousse
Kabeljauw Picasso met cactusvijgen
Kabeljauw Picasso met cactusvijgen
Couscous met kipfilet en mangosalsa
Couscous met kipfilet en mangosalsa
Caribische suikermaïs met cayenne peper
Caribische suikermaïs met cayenne peper

Lees meer over de gebruikte producten

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media functionaliteiten op de website.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.