Facebook Instagram Pinterest Newsletter
  • Mini galette met mango

Recept time 20 min.
Recept time 4
Recept time Oven

Feestelijke mini galettes met zoete mango en noten voor tijdens het kerstdiner.

Ingrediënten

  • 4 plakjes roomboter bladerdeeg (diepvries)
  • 2 EAT ME mango's
  • 25 g rietsuiker
  • 1 el honing
  • 75 g granola
  • 1 EAT ME limoen
  • 30 g cashewnoten
  • 1 ei

Aan de slag

Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 190 °C. Leg de plakjes bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat ontdooien.
  2. Snijd de wangen van de mango's langs weerszijden van de pit. Snijd de helften in repen van boven naar beneden en van links naar rechts tot aan de schil in. Duw de schil naar buiten en snijd de blokjes eraf. Doe de mangoblokjes in een mengkom.
  3. Meng de mango met de rietsuiker, honing en granola. Pers de limoen uit en voeg het sap toe. Hak de cashewnoten grof en voeg ook toe.
  4. Verdeel 2 eetlepels mango over het midden van elk plakje bladerdeeg. Zorg dat er een rand van 1 cm vrij blijft.
  5. Klop het ei los. Vouw de bladerdeegrand naar binnen, een beetje over de mango tot een mooi rondje. Bestrijk de gevouwen randen met ei. Bak de galettes in ca. 25 minuten in het midden van de oven goudbruin.
Enjoy

Tip

Tip

Serveer de galettes warm met een toefje slagroom en een bolletje pistache-ijs.

Meer recepten met limoen

Maracuja mocktail
Maracuja mocktail
Worteltaart
Worteltaart
Bagel met ricotta en aardbeien
Bagel met ricotta en aardbeien
Worteltaart
Worteltaart
Kumquat marmelade
Kumquat marmelade

Lees meer over de gebruikte producten

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media functionaliteiten op de website.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.