Mini-groenten met smeuïge dip  - EATME Mini-groenten met smeuïge dip  - EATME
  • Mini-groenten met smeuïge dip

Mini-groenten met smeuïge dip

Recept time
Recept time 10

Gezond hoeft niet moeilijk te zijn en al helemaal niet saai. Deze vrolijke bakjes vol mini-groenten zijn een gezonde traktatie na een school- of werkdag en je kunt ze zelfs tijdens een borrel serveren.

Ingrediënten

  • 100 g EAT ME baby mais
  • 1 EAT ME limoen
  • 15 g EAT ME basilicum
  • 200 g bospeen
  • 1 sinaasappel
  • 200 g komkommer
  • 4 stengels bleekselderij
  • 1 bos radijsjes
  • 200 g zwarte olijven
  • 250 g roomkaas
  • 6 sneetjes witbrood
  • peper en zout
  • 3 el olijfolie

Aan de slag

Bereidingswijze
  1. Halveer de sinaasappel en knijp het sap uit de vrucht. Maak het sinaasappelsap aan met wat zout en peper.
  2. Snijd de limoen in tweeën. Knijp het sap nu uit de vrucht in een apart bakje. Breng de sap op smaak met zout en peper.
  3. Was en snijd de bospeen in stengels en leg ze in de sinaasappelsap.
  4. Was de komkommer, snijd in staafjes en verwijder het vruchtvlees eruit. Leg de staafjes in het limoensap.
  5. Snijd de baby mais in de lengte doormidden en blancheer kort in een pan met kokend water. Spoel af met koud water. Meng daarna met 1 eetlepel olijfolie, peper en zout.
  6. Schil de stengels bleekselderij met een dunschiller, was ze en snijd ze in dunne staafjes.
  7. Was de radijsjes, snijd ze doormidden en meng met 1 el olijfolie, peper en zout.
  8. Was en snijd de basilicum en mix samen met de roomkaas tot het smeuïg is.
  9. Rooster het witbrood in de broodrooster tot ze lichtbruin zijn.
  10. Steek rondjes uit de toast en smeer ze in met 1 el olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
  11. Mix met een keukenmachine de olijven tot pulp.
  12. Doe nu in een potje van aardewerk een stukje geroosterd brood. Daarbovenop komt de roomkaas, dan de olijvenpulp en steek daar de groentestengels in.
Enjoy

Tips

Paprika lekkerder? Of courgette of little gem? Alles kan!

Gebruik het overgebleven blad van de bleekselderij om een soepje of bouillon mee te kruiden.

Anderen bekeken ook

Zoete aardappelsoep
Zoete aardappelsoep
Tempura van okra
Tempura van okra
Zoete aardappelsoep
Zoete aardappelsoep
Mango oliebollen
Mango oliebollen
Broodjes met geitenkaas en granaatappelcompote
Broodjes met geitenkaas en granaatappelcompote

Lees meer over de gebruikte producten

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.