Moorkopjes gevuld met avocadomousse - EATME Moorkopjes gevuld met avocadomousse - EATME
  • Moorkopjes gevuld met avocadomousse

Moorkopjes gevuld met avocadomousse

Recept time 45 min.
Recept time 4
Recept time Oven
Recept time Kookpan

Wie houd er niet van lekkere soesjes of een moorkop? In plaats van slagroom vul je de soesjes deze keer met een avocadomousse. Verrassend en verfrissend!

Ingrediënten

Soezenbeslag

  • 100 ml melk
  • 50 g roomboter
  • 50 g bloem
  • 3 eieren
  • 1 el olijfolie
  • zout

 

Vulling

  • 1 EAT ME avocado
  • 1 EAT ME lime
  • 1 dl kokosroom
  • 1 bladgelatine
  • 2 dl slagroom
  • 3 el ahornsiroop
  • 100 g pure chocolade

 

Aan de slag

Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 210 °C.
  2. Doe de melk en de boter in een steelpan voor het maken van het soezenbeslag. Breng het geheel aan de kook totdat de boter is gesmolten. Zet het vuur laag en voeg de bloem toe. Laat de bloem 1 minuut zacht garen. Haal de pan van het vuur en voeg 1 ei toe en roer totdat het ei is opgenomen in het beslag. Voeg vervolgens de andere eieren 1 voor 1 toe en mix tot een mooi, glad beslag. Laat het beslag 15 minuten afkoelen.
  3. Vet een bakplaat in en bestuif met wat bloem. Vul daarna een plastic spuitzak met h et soezenbeslag.
  4. Spuit kleine hoopjes op 3 cm afstand van elkaar op de bakplaat.
  5. Bak de soesjes in circa 10 à 12 minuten af, laat erna goed afkoelen.
  6. Week een blaadje gelatine in koud water. Doe de kokosroom in een pannetje en breng dit langzaam aan de kook. Draai vervolgens het vuur laag.
  7. Knijp het blaadje gelatine uit en voeg deze toe aan de kokosroom. Roer met een garde totdat de gelatine is opgelost. Zet het pannetje vervolgens 10 minuten in een koud waterbad.
  8. Snijd de avocado rondom de pit door. Draai de 2 helften van elkaar af. Verwijder de pit met een lepel. Schil de avocado of lepel de avocado uit en pureer vervolgens fijn.
  9. Voeg de avocado toe aan de kokosroom en zet de pan terug in het koud waterbad.
  10. Klop 1 dl slagroom op tot yoghurtdikte en meng deze met het avocadomengsel.
  11. Snijd de limoen en tweeën. Knijp het sap uit de vrucht en voeg samen met de ahornsiroop toe aan het avocadomengsel.
  12. Vul een spuitzak met het avocadomengsel. Snijd de onderkant van de soesjes iets in met een mesje. Vul de soesjes met het avocadomengsel en zet in de koelkast.
  13. Smelt de chocolade samen met 1 dl slagroom op laag vuur in een pannetje. Laat de chocolade niet te warm worden.
  14. Haal de bovenkant van de soezen door het warme chocolademengsel. Zet de soesjes op een bord en laat ze in de koelkast uitharden.
  15. Serveer op een mooie schaal.
Enjoy

Anderen bekeken ook

Carambola tartes tatin
Carambola tartes tatin
Papaja bootjes
Papaja bootjes
Aardbeienplaattaart
Aardbeienplaattaart
Rode bessen tiramisu
Rode bessen tiramisu
Fruitspiesjes met carambola
Fruitspiesjes met carambola

Lees meer over de gebruikte producten

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.