Facebook Instagram Pinterest Newsletter
  • Open lasagne met witte asperges

Recept time 60 min.
Recept time 4
Recept time Koekenpan
Recept time Kookpan

Wij hebben een heerlijk pastagerecht gemaakt met witte asperges, pancetta, tomaten en spinazie.

Ingrediënten

  • 150 g pancetta (in plakjes)
  • 450 g EAT ME witte asperges
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 1 kg spinazie
  • 150 ml slagroom
  • 4 pomodori tomaten
  • 20 g verse dille
  • 8 verse lasagnevellen
  • 4 el geraspte Parmezaanse kaas
  • peper en zout

Aan de slag

Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 130 °C. Leg de pancetta op een met bakpapier beklede bakplaat en bak de pancetta in ca. 20 minuten in de oven of ze goudbruin en krokant zijn.
  2. Schil de asperges en snijd 2 cm van de onderkant af. Kook ze in ca. 6 minuten in een pan kokend gezouten water beetgaar. Laat de asperges afkoelen en halveer ze. Bewaar het hete water.
  3. Pers de knoflook. Verhit de olie in een ruime koekenpan of wok en fruit de knoflook. Voeg de spinazie in delen toe en schep om tot alle spinazie geslonken is. Schenk de slagroom erbij en laat 2 min. meekoken. Voeg naar smaak peper en zout toe.
  4. Verhit de grillpan. Snijd de tomaten in dunne plakjes en gril ze kort in de grillpan, tot ze mooie grillstrepen hebben. Snijd de dille fijn, strooi het over de tomaten en houd wat achter ter garnering.
  5. Breng het water van de asperges weer aan de kook en kook de lasagnevellen per 4 beetgaar. Laat ze uitlekken over de rand van een vergiet. Herhaal met de rest van de lasagne.
  6. Leg op elk (verwarmd) bord een lasagnevel, verdeel de helft van de asperges, pancetta, spinazie en tomaat erover. Herhaal met de rest van de ingrediënten. Bestrooi met de Parmezaanse kaas, de rest van de dille en peper.
Enjoy

Meer recepten met dille

Granaatappelsalade en gamba’s
Granaatappelsalade en gamba’s
Gamba op mango-flespompoenpuree
Gamba op mango-flespompoenpuree
Frisse peulensalade
Frisse peulensalade
Gebakken witte asperges
Gebakken witte asperges
Bitterballen van zoete aardappel
Bitterballen van zoete aardappel

Lees meer over de gebruikte producten

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media functionaliteiten op de website.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.