Facebook Instagram Pinterest Newsletter
  • Pannenkoek met papaja en mini ananas

Recept time
Recept time 4
Recept time Koekenpan

Geef pannenkoeken een tropische twist met een heerlijke vulling van Formosa papaja en mini ananas. Deze exotische combinatie wordt warm geserveerd. Creëer een tropische verrassing voor je vrienden of familie met dit smaakvolle gerecht.

Ingrediënten

  • 2 EAT ME mini ananassen
  • 2 EAT ME limoenen
  • 1 EAT ME Formosa papaja
  • 100 g gemalen kokos
  • 50 ml sinaasappelsap
  • 100 g rietsuiker
  • 1 el vanillesuiker
  • 100 g roomboter
  • 300 g bloem
  • 4 eieren
  • 600 ml melk
  • snufje zout 

Aan de slag

Bereidingswijze
  1. Meng de bloem, de eieren, de melk, een halve eetlepel vanillesuiker en een snufje zout. Mix tot een glad pannenkoekenbeslag en zeef het daarna.
  2. Smelt een klontje roomboter in de koekenpan en bak de pannenkoeken.
  3. Snijd de Formosa papaja verticaal doormidden. Verwijder de pitjes met een lepel. Snijd nu de 2 helften met vruchtvlees in plakjes en snijd hier vervolgens blokjes van.
  4. Snijd daarna de mini ananassen door eerst de pluimen bij de kroon te verwijderen met een scherp mes. 
    Snijd daarna in kwarten in de lengte. Snijd de schil eraf met een scherp mesje. Snijd vervolgens de stukken mini ananas zonder schil in kleine stukjes.
  5. Halveer de 2 limoenen. Pers het sap uit de vruchten. 
  6. Bak de blokjes mini ananas kort met een klontje roomboter in de pan, voeg de rietsuiker toe en laat dit licht karamelliseren. Regelmatig keren om verbranding te voorkomen.
  7. Voeg de gemalen kokos toe en roer dit even om in de pan.
  8. Blus het geheel af met het sap van de limoenen en de sinaasappelsap. Laat het mengsel circa 3 minuten zachtjes doorkoken. Haal het mengsel van het vuur.
  9. Voeg de stukjes papaja toe.
  10. Vul de pannenkoeken met het papaja-mini ananasmengsel en rol deze op.
  11. Serveer de pannenkoeken warm.
Enjoy

Tip

Serveertip

Serveer de pannenkoeken met stroop en/of poedersuiker.

Meer recepten met limoen

Mango-passiefruitmousse
Mango-passiefruitmousse
Avocadomousse
Avocadomousse
Kiwano salsa
Kiwano salsa
Gegrilde papaja
Gegrilde papaja
Eton mess met frambozen en rode pitahaya
Eton mess met frambozen en rode pitahaya

Lees meer over de gebruikte producten

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media functionaliteiten op de website.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.