Facebook Instagram Pinterest Newsletter
  • Panzanella salade

Recept time 15 min.
Recept time 4
Recept time Oven

Deze salade met tomaten en geroosterde paprika is ideaal als bijgerecht, maar net zo lekker als lunch. Door de grote stukken geroosterd brood krijgt deze salade een geweldig lekkere bite die niet veel salades kennen. De smaakvolle dressing maakt het helemaal af.

Ingrediënten

  • ¼ EAT ME cayenne peper
  • 10 g EAT ME basilicum
  • 10 g EAT ME bladpeterselie
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 6 saffraan stampertjes
  • scheutje witte wijn of witte wijnazijn
  • 500 g rijpe tomaten
  • 4 ansjovisfilets
  • 1 half (oud) brood
  • 6 el olijfolie
  • peper en zout

Aan de slag

Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 200˚C.
  2. Snijd het brood in middelgrote blokjes en meng het met 1 eetlepel olijfolie, peper en zout.
  3. Bak de blokjes in circa 7 minuten krokant op een bakplaat in de oven.
  4. Was de paprika's, droog ze en rooster ze tegelijk met het brood in de oven. Keer ze af en toe om en haal ze eruit als het velletje zwart begint te worden en het vruchtvlees zacht is.
  5. Stop de geroosterde paprika's in een afgesloten bakje om af te koelen. Hierdoor gaan de vellen er straks makkelijk af.
  6. Week intussen de saffraan in een klein scheutje witte wijn. In plaats van witte wijn kun je ook een scheutje witte wijnazijn gebruiken.
  7. Was de tomaten en snijd ze in stukken. Doe de stukjes in een kom.
  8. Verwijder nu de velletjes van de paprika's, halveer ze en verwijder de zaadlijsten. Snijd de paprika´s in reepjes.
  9. Halveer de cayenne peper, verwijder de zaadjes en snijd in kleine stukjes. Snijd ook 2 ansjovisfilets in kleine stukjes.
  10. Zeef het vocht van de paprika's en voeg hier de saffraan met wijn aan toe en de cayenne peper, de fijngesneden ansjovisfilets en peper. Mix dit met een staafmixer goed fijn en voeg beetje bij beetje 5 eetlepels olijfolie toe.
  11. Snijd de andere 2 ansjovisfilets in reepjes en voeg deze toe aan de tomaten.
  12. Was de bladpeterselie en de basilicum, snijd de kruiden fijn en voeg dit toe aan de salade. Bewaar een beetje voor de garnering.
  13. Voeg als laatste het brood toe en meng het grof.
  14. Schenk nu de dressing over de salade en maak het af met de bladpeterselie en basilicum.
Enjoy

Anderen bekeken ook

Avocado-eiersalade
Avocado-eiersalade
Frisse peulensalade
Frisse peulensalade
Salade met physalis bessen
Salade met physalis bessen
Pitahaya salade met kalkoen en kokos-kerriemayonaise
Pitahaya salade met kalkoen en kokos-kerriemayonaise
Couscoussalade met sharonfruit
Couscoussalade met sharonfruit

Lees meer over de gebruikte producten

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media functionaliteiten op de website.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.