Facebook Instagram Pinterest Newsletter
  • Papaja salade

Recept time 30 min.
Recept time 2
Recept time Oven

In Thailand genieten ze hier veelvuldig van: de papaja salade. Lekker fris, zoet en pittig. Super als bijgerecht bij een curry of als verfrissende salade tijdens een zomerse barbecue.

Ingrediënten

  • 1 EAT ME RTE papaja
  • 1 EAT ME limoen
  • 2 teentjes knoflook
  • 12 gamba's
  • 200 g gemengde salade naar keuze
  • 2 el olijfolie
  • zout & peper

Aan de slag

Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Pers de knoflook met een knoflookpers.
  3. Marineer de gamba's met geperste knoflook, de olijfolie en een snufje zout.
  4. Bak de gamba's 12 minuten in de oven, laat ze hierna afkoelen.
  5. Snijd de limoen in tweeën. Knijp het sap uit de vrucht of gebruik hiervoor een vork.
  6. Snijd de papaja verticaal doormidden. Verwijder de pitjes met een lepel. Snijd 1 helft van de papaja in dunne reepjes en pureer de andere helft met 1 teentje knoflook en het sap van limoen tot een dressing.
  7. Verdeel de sla en voeg de gamba's en papaja reepjes hieraan toe. Besprenkel het geheel met de dressing.
Enjoy

Tip

Om de salade lekker pittig te maken voeg je een in smalle reepjes gesneden cayenne of rawit peper toe.

Meer recepten met golden Papaja

Kaasplank met papajachutney
Kaasplank met papajachutney
Passiefruit smoothie met mango en papaja
Passiefruit smoothie met mango en papaja
Smoothie van papaja, banaan en aardbeien
Smoothie van papaja, banaan en aardbeien
Kipsalade met kokos
Kipsalade met kokos
Passiefruit smoothie met mango en papaja
Passiefruit smoothie met mango en papaja

Lees meer over de gebruikte producten

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media functionaliteiten op de website.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.