Facebook Instagram Pinterest Newsletter
  • Papaja soufflé

Recept time 30 min.
Recept time 6
Recept time Oven

Heb je wel eens een soufflé durven maken? Veel mensen denken dat een soufflé maken onwijs moeilijk is. Dat is het zeker niet. Alleen is het wel belangrijk om de soufflé snel te serveren anders zakt hij snel in.

Ingrediënten

  • ½ EAT ME Formosa papaja
  • 1 EAT ME limoen
  • 10 g EAT ME basilicum
  • 4 eieren
  • 100 g suiker
  • 1 el honing
  • 75 g bloem
  • 20 g gesmolten roomboter

Aan de slag

Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Snijd de Formosa papaja verticaal doormidden. Verwijder de pitjes met een lepel. Snijd nu de 2 helften met vruchtvlees in plakjes of lepel ze uit.
  3. Pureer de papaja met een staafmixer.
  4. Snijd de limoen in tweeën. Knijp het sap uit de vrucht of gebruik hiervoor een vork.
  5. Splits het eiwit van 2 eieren en klop dit op tot stijve pieken in een vetvrije kom. Zet vervolgens apart.
  6. Klop 2 hele eieren op met suiker totdat ze schuimig zijn.
  7. Was de basilicum en snijd in fijne reepjes.
  8. Voeg de basilicum, het sap van de limoen en de honing toe aan de eieren.
  9. Meng de papajapuree door het eimengsel en spatel vervolgens de eiwitten door het mengsel. Spatel als dit goed gemengd is de bloem erdoorheen.
  10. Vet de soufflebakjes in met roomboter.
  11. Vul de bakjes tot ¾ met het soufflebeslag.
  12. Bak de soufflé circa 15 à 20 minuten in de oven.
  13. Serveer direct. Lekker met geklopte slagroom en reepjes basilicum.
Enjoy

Meer recepten met limoen

Salade met physalis bessen
Salade met physalis bessen
Limoenthee met munt
Limoenthee met munt
Verse kurkuma thee
Verse kurkuma thee
Kokosmakronen
Kokosmakronen
Fruitwater met gember, limoen en munt
Fruitwater met gember, limoen en munt

Lees meer over de gebruikte producten

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media functionaliteiten op de website.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.