Facebook Instagram Pinterest Newsletter
  • Parelcouscous met Bimi®

Recept time 15 min.
Recept time 2 à 3
Recept time Kookpan

Parelcouscous is de rondere en dikkere vorm van de originele couscous en is heerlijk om te gebruiken in een maaltijdsalade. Deze salade is lekker fris en vegetarisch.

Ingrediënten

  • 200 g EAT ME Bimi®
  • 100 g EAT ME mini maïs
  • 10 g EAT ME basilicum
  • 175 g parelcouscous
  • 1 rode puntpaprika
  • 1 teentje knoflook
  • 50 g zwarte olijven zonder pit
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

Aan de slag

Bereidingswijze
  1. Bereid de parelcouscous volgens de bereidingswijze op de verpakking. Spoel erna direct koud en laat de parelcouscous goed uitlekken.
  2. Was de Bimi® en snijd de Bimi® in kleine stukjes Snijd de roosjes los van de Bimi® en snijd de stelen in kleine stukjes.
  3. Snijd de mini maïs in de lengte 2 keer door.
  4. Zet een andere pan met 3 liter water op. Breng deze aan de kook met een snufje zout. Voeg daarna de Bimi® en mini maïs toe en laat deze 4 minuten koken. Spoel de groenten erna direct koud en laat goed uitlekken.
  5. Snijd de paprika in reepjes en de olijven in plakjes.
  6. Meng nu de paprelcouscous,Bimi®, puntpaprika, olijven en mini maïs voorzichtig met elkaar. Voeg een uitgeperst teentje knoflook, 2 eetlepels olijfolie en peper en zout naar smaak toe aan de salade. Was de basilicum en snijd de basilicum heel fijn en meng deze door de salade.
  7. Laat de salade 10 minuten staan, zodat alle ingrediënten en smaken kunnen intrekken.
Enjoy

Anderen bekeken ook

Haricots verts-waspeen cake
Haricots verts-waspeen cake
Ossenhaasspies met haricots verts
Ossenhaasspies met haricots verts
Peulen en aardappel ovenschotel
Peulen en aardappel ovenschotel
Physalis met vijgen prikkers
Physalis met vijgen prikkers
Mangosalsa
Mangosalsa

Lees meer over de gebruikte producten

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media functionaliteiten op de website.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.