Facebook Instagram Pinterest Newsletter
  • Passiefruit crème brûlée

Recept time 140 min.
Recept time 4
Recept time Oven
Recept time Kookpan

Geef een tropische twist aan de klassieke crème brûlée door passiefruit toe te voegen!

Ingrediënten

  • 4 EAT ME passievruchten
  • 250 ml melk
  • 250 ml slagroom
  • 100 g + 4 el suiker
  • 4 eieren
  • 1 vanillestokje

Aan de slag

Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 125 °C.
  2. Schraap het vanillemerg uit het vanillestokje en breng dit samen met de melk, slagroom en 50 gram suiker aan de kook. Laat dit circa 3 minuten zachtjes doorkoken.
  3. Neem de pan van het vuur en laat een beetje afkoelen.
  4. Splits de eieren en doe de eidooiers met de andere 50 gram samen in een kom. Klop dit goed op.
  5. Giet vervolgens de warme room bij de eieren en klop totdat het mengsel dikker wordt.
  6. Snijd de passievruchten door en lepel het vruchtvlees uit. Meng het vruchtvlees door het eimengsel.
  7. Verdeel vervolgens over de schaaltjes.
  8. Zet de schaaltjes in een ovenschaal en vul deze schaal met water tot 2/3 van de schaaltjes onder water staat.
  9. Zet de ovenschaal circa 60 minuten in de oven en laat de crème brûlée minimaal een uur afkoelen in de koelkast.
  10. Verdeel over iedere crème brûlée 1 eetlepel suiker en karamelliseer met een brander.
Enjoy

Anderen bekeken ook

Eton mess met frambozen en rode pitahaya
Eton mess met frambozen en rode pitahaya
Passiefruit panna cotta
Passiefruit panna cotta
Gegrilde baby ananas
Gegrilde baby ananas
Mini blauwe bessen Charlotte
Mini blauwe bessen Charlotte
Blini’s met kiwi en mango
Blini’s met kiwi en mango

Lees meer over de gebruikte producten

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media functionaliteiten op de website.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.