Passiefruit panna cotta - EATME Passiefruit panna cotta - EATME
  • Passiefruit panna cotta

Passiefruit panna cotta

Recept time 90 min.
Recept time 2 tot 3
Recept time Kookpan

Ingrediënten

  • 4 EAT ME passievruchten
  • 1 EAT ME carambola
  • ½ EAT ME limoen
  • 250 ml slagroom
  • ½ vanillestokje
  • 55 g kristalsuiker
  • 1,5 blaadje gelatine
  • 100 ml sinaasappelsap

Aan de slag

Bereidingswijze
  1. Doe de slagroom en 30 gram van de kristalsuiker in een steelpan. Snijd het vanillestokje open en schraap de helft van de vanille eruit. Voeg de vanille bij de slagroom.
  2. Breng de slagroom daarna aan de kook op middelhoog vuur. Zet het vuur laag als de slagroom kookt en laat 4 minuten zachtjes doorkoken. Laat ondertussen de blaadjes bladgelatine in koud water weken.
  3. Snijd daarna de limoen in tweeën en knijp het sap uit 1 helft van de limoen. Voeg het limoensap toe aan de slagroom.
  4. Knijp de geweekte blaadje bladgelatine goed uit, zodat er zo min mogelijk water in de slagroom komt. Voeg de gelatineblaadjes toe aan de slagroom en roer totdat de gelatine is opgelost.
  5. Snijd 2 passievruchten doormidden en lepel het geleiachtige vruchtvlees uit. Voeg dit passiefruitvruchtvlees toe aan het slagroommengsel. Spatel rustig door elkaar en verdeel het slagroommengsel over 2 of 3 glazen. Zet de glazen ongeveer 30 minuten in de koelkast.
  6. Snijd daarna de rest van de passievruchten doormidden en lepel het geleiachtige vruchtvlees uit. Doe het vruchtvlees in een kleine steelpan samen met de rest van de kristalsuiker en de sinaasappelsap. Breng het geheel aan de kook en roer het even door. Zet het vuur daarna uit en laat het passiefruitmengsel minimaal 15 minuten afkoelen.
  7. Verdeel het passiefruitmengsel over de glazen en zet de glazen nog 30 minuten in de koelkast.
  8. Was vervolgens de carambola, leg de vrucht horizontaal en snijd dan in 3 plakjes van ongeveer ½ cm om mooie stervormen te krijgen. Geef de plakjes een klein insnede. Zet op elk glas een plakje carambola.
Enjoy

Anderen bekeken ook

Passiefruit crème brûlée
Passiefruit crème brûlée
Papaja bootjes
Papaja bootjes
Pitahaya gevuld met bosvruchten
Pitahaya gevuld met bosvruchten
Mango sorbetijs
Mango sorbetijs
Ramboetan met chocolade-kokoslaagje
Ramboetan met chocolade-kokoslaagje

Lees meer over de gebruikte producten

heart icon
For life logo

Goede en veilige werkomstandigheden
Betrokkenheid bij lokale gemeenschappen
Respect voor het milieu

Fair for Life logo

For Life programma, plus:
Fair Trade premium voor sociale projecten

Nature's Pride Foundation

Deze stichting is opgericht om lokale projecten te financieren in gemeenschappen waar onze unieke groenten & fruit vandaan komen. Het doel is economische groei en sociale verbetering te stimuleren van kleinschalige boeren, pakhuismedewerkers en hun families.

heart icon
For Life logo

Goede en veilige werkomstandigheden
Betrokkenheid bij lokale gemeenschappen
Respect voor het milieu

Fair for life logo

For Life programma, plus:
Fair Trade premium voor sociale projecten

meer over for life & fair for life
Nature's Pride Foundation

Deze stichting is opgericht om lokale projecten te financieren in gemeenschappen waar onze unieke groenten & fruit vandaan komen. Het doel is economische groei en sociale verbetering te stimuleren van kleinschalige boeren, pakhuismedewerkers en hun families.

meer over onze foundation
Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.
X

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste acties en nieuwste recepten!

Nu inschrijven
Schrijf je in