Facebook Instagram Pinterest Newsletter
  • Pastinaakgratin

Recept time 55 min.
Recept time 4
Recept time Oven

Ideaal voor het kerstdiner! Pastinaak is een goede vervanger voor aardappel en heeft een fijne en subtiele smaak.

Ingrediënten

  • 1 kg EAT ME pastinaken
  • 250 ml slagroom
  • 125 ml melk
  • 2 eieren
  • 1 tl Provençaalse kruiden
  • 1 el bloem
  • 1 teentje knoflook
  • klontje roomboter
  • peper & zout

Aan de slag

Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 160 °C.
  2. Vet een ovenschaal in met een klontje boter.
  3. Schil de pastinaken en snijd in dunne plakken. Waaier ze uit in de ovenschaal.
  4. Pers de knoflook met een knoflookpers en meng met de slagroom, de melk en de eieren. Voeg vervolgens de Provençaalse kruiden en de bloem toe en breng op smaak met peper en zout.
  5. Giet het mengsel in de ovenschaal en bak in circa 35 minuten in de oven af.
Enjoy

Anderen bekeken ook

Limoenrisotto met groene mini asperges
Limoenrisotto met groene mini asperges
Gele pasta van kurkuma met tonijn
Gele pasta van kurkuma met tonijn
Limoenkip met avocadosalsa
Limoenkip met avocadosalsa
Flespompoenstrudel
Flespompoenstrudel
Balletjes in mediterrane saus
Balletjes in mediterrane saus

Lees meer over de gebruikte producten

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media functionaliteiten op de website.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.