Facebook Instagram Pinterest Newsletter
  • Pastinaaksoep met zalm

Recept time 30 min.
Recept time 4
Recept time Kookpan

Pastinaak wordt ook wel eens vergeten groente genoemd. Dit is een groente die we zeker niet mogen vergeten want het is namelijk heerlijk zacht van smaak. Daarom is het een mooie groente om in soep te verwerken en combineert het goed met het frisse van de appel en het zachte van zalm.

Ingrediënten

  • 500 g EAT ME pastinaken
  • 1 ui
  • 1 appel
  • 1 bosui
  • 250 ml (volle) yoghurt
  • 200 g gerookte zalm
  • 1 L groentebouillon
  • 2 el olijfolie
  • peper & zout

Aan de slag

Bereidingswijze
  1. Schil de pastinaken en snijd in grove stukken en snipper de ui.
  2. Verhit olijfolie in de pan en fruit de ui aan. Voeg vervolgens de pastinaak toe en bak kort mee.
  3. Blus het geheel af met groentebouillon en breng aan de kook met de deksel op de pan. Zet het vuur laag.
  4. Snijd intussen de appel in plakjes en de bosui in fijne ringetjes.
  5. Pureer na 20 minuten de soep met een staafmixer tot een gladde massa.
  6. Haal de pan van het vuur en meng de yoghurt door de soep.
  7. Breng de soep op smaak met peper en zout.
  8. Schenk de soep in een kommen en verdeel in elke kom een plakje zalm en bestrooi met appel en bosui.
Enjoy

Meer recepten met pastinaak

Crispy kip met groentefriet
Crispy kip met groentefriet
Pastinaakgratin
Pastinaakgratin
Pastinaakchips
Pastinaakchips
Pastinaakchips
Pastinaakchips
Pastinaakgratin
Pastinaakgratin

Lees meer over de gebruikte producten

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media functionaliteiten op de website.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.