Pavlova met lychees en frambozen - EATME Pavlova met lychees en frambozen - EATME
  • Pavlova met lychees en frambozen

Pavlova met lychees en frambozen

Recept time 150 min.
Recept time 8
Recept time Oven

Is er iets mooier dan een pavlova? Deze pavlova heeft zelfs een dubbele laag waardoor het een echt showstuk wordt. De combinatie van de frisse yoghurt, de zoete pavlova en het zachte fruit is perfect!

Ingrediënten

  • 250 g EAT ME frambozen
  • 20 EAT ME lychees
  • 1 EAT ME limoen
  • 15 g EAT ME munt
  • 500 ml griekse yoghurt
  • 200 g eiwit (gepasteuriseerd)
  • 300 g suiker
  • 1 el maïzena

Aan de slag

Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven op 125 °C.
  2. Maak de mixer en de mengkom goed vetvrij met citroen.
  3. Klop de eiwitten stevig op en voeg beetje bij beetje de suiker toe.
  4. Snijd de limoen in tweeën en knijp het sap uit de vrucht of gebruik hiervoor een vork.
  5. Meng de maïzena met het sap van de limoen.
  6. Voeg het maïzenamengsel bij de eiwitten en laat de eiwitten nog 3 minuten goed doorkloppen.
  7. Spuit met behulp van een spuitzak 2 ronde plakken (circa 30 cm) op een met bakpapier beklede bakplaat.
  8. Bak de schuimplakken circa 2 uur in de oven. Laat erna goed afkoelen.
  9. Schil de lychees en verwijder de pit.
  10. Was de frambozen en prak de helft met een vork fijn. Voeg de Griekse yoghurt erbij en meng door elkaar.
  11. Neem 1 schuimplak en verdeel de helft van de frambozenyoghurt hierover. Leg hierop de tweede pavlova.
  12. Verdeel de resterende helft van de frambozenyoghurt. Garneer de pavlova met de rest van de frambozen, de lychees en munt.
Enjoy

Anderen bekeken ook

Fruitspiesjes met carambola
Fruitspiesjes met carambola
Mango sorbetijs
Mango sorbetijs
Fruitsalade met mangosteen
Fruitsalade met mangosteen
Mango ijsjes
Mango ijsjes
Feestelijke fruitschaal
Feestelijke fruitschaal

Lees meer over de gebruikte producten

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.