Facebook Instagram Pinterest Newsletter
  • Pepino carré

Recept time
Recept time 8
Recept time Oven

Een klassiek gebakje met een exotische twist. Geniet van de zoete smaak en sappige structuur van de pepino die geheel tot zijn recht komt in deze onweerstaanbare fruitige gebakjes.

Ingrediënten

  • 3 EAT ME pepino's
  • 1 EAT ME limoen
  • 8 plakjes bladerdeeg (uit de diepvries)
  • 50 g cashewnoten
  • 3 el honing
  • 1 tl vanillesuiker
  • 1 tl kaneel
  • 75 g sesamzaad
  • 1 ei
  • 75 g cake (circa 4 plakken)

Aan de slag

Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Haal de plakjes bladerdeeg uit de vriezer en laat ze ontdooien.
  3. Snijd de pepino verticaal doormidden. Verwijder de schil en snijd het vruchtvlees in gelijke blokjes van 1 cm bij 1 cm.
  4. Hak de cashewnoten grof en brokkel de cake fijn.
  5. Meng de grof gehakte cashewnoten, de gebrokkelde cake en de pepino blokjes in een kom.
  6. Snijd de limoen in tweeën. Knijp het sap uit de vrucht.
  7. Meng vervolgens de kaneel, honing, vanillesuiker en het sap van de limoen erdoorheen.
  8. Verdeel het mengsel over 4 plakjes bladerdeeg.
  9. Vouw de andere 4 plakjes dubbel en snijd er in de lengte reepjes in, zonder het bladerdeeg helemaal door te snijden.
    Vouw de bladerdeeg plakjes weer open en bedek hiermee de plakjes met daarop de vulling. Druk met een vork 2 zijkanten stevig aan.
  10. Klop het ei los en bestrijk de pepino carré. Strooi hierover het sesamzaad.
  11. Halveer iedere carré door deze doormidden te snijden met een nat mes.
  12. Bak in circa 20 tot 25 minuten af in de oven.
Enjoy

Anderen bekeken ook

Havermoutpannenkoekjes met bramen
Havermoutpannenkoekjes met bramen
Flensjes met mango, kiwi en cactusvijg
Flensjes met mango, kiwi en cactusvijg
Aardbeien-brownietaart
Aardbeien-brownietaart
Physalis muffins met physaliscurd
Physalis muffins met physaliscurd
Feestelijke fruitschaal
Feestelijke fruitschaal

Lees meer over de gebruikte producten

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media functionaliteiten op de website.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.