Facebook Instagram Pinterest Newsletter
  • Basilicum pesto

Recept time 15 min.
Recept time 4
Recept time Koekenpan
Blender Blender

Verras je gasten op Italiaanse wijze. Deze pesto is makkelijk om te maken en smaakt overal lekker bij. Serveer op 'n toastje of roer door een warme pasta.

Ingrediënten

  • 100 g EAT ME basilicum
  • 60 g pijnboompitten
  • 60 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 100 ml olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • peper & zout

Aan de slag

Bereidingswijze
  1. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan op middelhoog vuur tot ze een lichtbruine kleur hebben.
  2. Snijd de knoflook in grove stukken.
  3. Was de basilicum.
  4. Meng de basilicumblaadjes, Parmezaanse kaas, pijnboompitjes en knoflook en olijfolie met een staafmixer. Mix tot er een grove pesto ontstaat, breng op smaak met peper en zout.
Enjoy

Tip

Verse basilicum pesto is heerlijk in een pasta of op klassieke wijze over een carpaccio.

Anderen bekeken ook

Frisse peulensalade
Frisse peulensalade
Noedelssalade met papaja
Noedelssalade met papaja
Tosti met blauwe bessen
Tosti met blauwe bessen
Serranoham-sharonfruitrolletjes
Serranoham-sharonfruitrolletjes
Mango oliebollen
Mango oliebollen

Lees meer over de gebruikte producten

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media functionaliteiten op de website.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.