Facebook Instagram Pinterest Newsletter
  • Basilicum pesto

Recept time 15 min.
Recept time 4
Recept time Koekenpan
Blender Blender

Verras je gasten op Italiaanse wijze. Deze pesto is makkelijk om te maken en smaakt overal lekker bij. Serveer op 'n toastje of roer door een warme pasta.

Ingrediënten

  • 100 g EAT ME basilicum
  • 60 g pijnboompitten
  • 60 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 100 ml olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • peper & zout

Aan de slag

Bereidingswijze
  1. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan op middelhoog vuur tot ze een lichtbruine kleur hebben.
  2. Snijd de knoflook in grove stukken.
  3. Was de basilicum.
  4. Meng de basilicumblaadjes, Parmezaanse kaas, pijnboompitjes en knoflook en olijfolie met een staafmixer. Mix tot er een grove pesto ontstaat, breng op smaak met peper en zout.
Enjoy

Tip

Verse basilicum pesto is heerlijk in een pasta of op klassieke wijze over een carpaccio.

Meer recepten met basilicum

Italiaanse ovenschotel
Italiaanse ovenschotel
Linzensalade met sugar snaps
Linzensalade met sugar snaps
Plaatpizza met zoete aardappel
Plaatpizza met zoete aardappel
Flespompoenrisotto
Flespompoenrisotto
Salade van groene asperges en zeekraal
Salade van groene asperges en zeekraal

Lees meer over de gebruikte producten

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media functionaliteiten op de website.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.