Peulen en aardappel ovenschotel  - EATME Peulen en aardappel ovenschotel  - EATME
  • Peulen en aardappel ovenschotel

Peulen en aardappel ovenschotel

Recept time 50 min.
Recept time 4
Recept time Oven
Recept time Kookpan

Geniet van deze smaakvolle ovenschotel met aardappel en zoete peultjes onder een knapperig kaaslaagje. Lekker van smaak en makkelijk te bereiden.

Ingrediënten

  • 200 g EAT ME peultjes
  • 500 g aardappelen (vastkokend)
  • 1 tl Provençaalse kruiden
  • 150 g geraspte kaas
  • 150 ml kookroom
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eieren
  • 1 el bloem
  • 1 el olijfolie
  • peper & zout

Aan de slag

Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 170°C.
  2. Schil de aardappelen en snijd deze in plakjes.
  3. Was de peultjes, blancheer 2 minuten in kokend water, en spoel ze daarna af met koud water.
  4. Blancheer ook de plakjes aardappelen 2 minuten in kokend water en spoel ze vervolgens af met koud water.
  5. Vet een ovenschaal in met olijfolie. Bedek de ovenschaal met de plakjes aardappel en leg de peultjes hier bovenop.
  6. Meng de eieren, de kookroom, het teentje geperste knoflook en de Provençaalse kruiden in een kom
    tot een glad geheel. Voeg naar smaak peper & zout toe. Giet dit mengsel over de ovenschotel.
  7. Strooi de geraspte kaas over het geheel en zet het gerecht 30 minuten in de oven.
Enjoy

Anderen bekeken ook

Kiwano bladerdeegschelpjes
Kiwano bladerdeegschelpjes
Omelet met baby paksoi
Omelet met baby paksoi
Avocadosalade met basilicum-pesto dressing
Avocadosalade met basilicum-pesto dressing
Roergebakken kipfilet met habanero pepers
Roergebakken kipfilet met habanero pepers
Zalmfilet met gember-soja marinade
Zalmfilet met gember-soja marinade

Lees meer over de gebruikte producten

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.