Facebook Instagram Pinterest Newsletter
  • Physalis-appel galette

Recept time 35 min.
Recept time 6
Recept time Oven

Wil je een makkelijk en fruitig toetje maken? De physalis-appel galette is een heerlijk taartje dat je in een handomdraai maakt. Het taartje is lekker fris van smaak door de toevoeging van appel en physalis.

Ingrediënten

  • 200 g EAT ME physalis
  • 1 EAT ME limoen
  • 5 appels
  • 100 g suiker
  • 5 plakken bladerdeeg
  • 1 tl kaneel
  • 1 ei
  • bloem om te bestuiven

Aan de slag

Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Ontdooi de plakjes bladerdeeg.
  3. Snijd de appels in kleine blokjes en verwijder het papieren omhulsel van de physalis en was de bessen.
  4. Halveer de limoen en knijp het sap uit de vrucht of gebruik hiervoor een vork.
  5. Meng de appel, de physalis, de kaneel, de suiker en het sap van de limoen met elkaar.
  6. Bestuif het werkblad met bloem en bevestig vervolgens de plakjes bladerdeeg aan elkaar. Rol het bladerdeeg uit tot een cirkel.
  7. Schep het appel-physalis mengsel in het midden van de deeg cirkel en vouw de randen van het deeg om het fruit.
  8. Klopt het ei los en bestrijk de bovenzijde van het deeg.
  9. Bak de galette circa 20 à 25 minuten totdat de korst goudbruin is.
Enjoy

Meer recepten met limoen

Rainbow couscous
Rainbow couscous
Aioli van verse knoflook
Aioli van verse knoflook
Mini groenten met smeuïge dip
Mini groenten met smeuïge dip
Physalis bessen crumble
Physalis bessen crumble
Salade met groene mini asperges en passiefruitdressing
Salade met groene mini asperges en passiefruitdressing

Lees meer over de gebruikte producten

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media functionaliteiten op de website.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.