Physalis bessen crumble  - EATME Physalis bessen crumble  - EATME
  • Physalis bessen crumble

Physalis bessen crumble

Recept time 40 min.
Recept time 4
Recept time Oven

Een hartverwarmend toetje is de physalis crumble. De havermout geeft de crumble een lekkere bite. Maak dit toetje extra lekker met een bolletje vanille-ijs.

Ingrediënten

Voor de vulling

  • 100 g EAT ME physalis bessen
  • 1 EAT ME mango
  • 1 EAT ME limoen
  • 1 peer
  • 1 tl vanillesuiker
  • ½ tl kaneel

Voor de crumble

  • 75 g bloem
  • 75 g suiker
  • 75 g havermout
  • 90 g koude roomboter
  • zout

Aan de slag

Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Snijd de mango langs weerszijden van de pit of gebruik een mangosnijder. Snijd vervolgens een aantal reepjes in de pitloze stukken vruchtvlees, zonder door de schil heen te snijden. Doe dit daarna ook in de dwarsliggende richting, zodat er blokjes ontstaan. Lepel daarna de gesneden blokjes uit de mangoschil.
  3. Snijd de peer in blokjes en was de physalis bessen.
  4. Snijd de limoen in tweeën. Knijp het sap uit de vrucht.
  5. Meng de mango, de peer en de physalis bessen en voeg de vanillesuiker, het kaneel en het sap van de limoen toe.
  6. Kneed de bloem samen met een snufje zout door de koude boter, zodat er een kruimelige substantie ontstaat. Meng ook de suiker en de havermout erdoorheen.
  7. Verdeel het fruit over de schaaltjes en schep het kruimelmengsel erop. Zorg dat het fruit goed bedekt is.
  8. Bak de crumble in 20 tot 25 minuten gaar en goudbruin in de voorverwarmde oven.
Enjoy

Tips

Laat voor een suikervrij gerecht de suiker weg. De crumble smaakt minder zoet maar is nog steeds smakelijk.

Serveer de physalis crumble lauwwarm.

Anderen bekeken ook

Taartjes met physalis bessen
Taartjes met physalis bessen
Pavlova met lychees en frambozen
Pavlova met lychees en frambozen
Cranberry cake
Cranberry cake
Pruimentaart
Pruimentaart
IJslolly's van kiwi en aardbeien
IJslolly's van kiwi en aardbeien

Lees meer over de gebruikte producten

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.