Physalis clafoutis - EATME Physalis clafoutis - EATME
  • Physalis clafoutis

Physalis clafoutis

Recept time 60 min.
Recept time 8
Recept time Oven

De clafoutis is smaakvol gebak uit Frankrijk. Het taartje is geweldig in combinatie met fruit, in dit recept combineer je het zoete deeg dan ook met frisse physalis bessen. Voor een echt
wow-effect serveer je de lauwwarme clafoutis met een bolletje vanille-ijs.

Ingrediënten

  • 300 g EAT ME physalis
  • 85 g bloem
  • 3 eieren
  • 750 ml melk
  • 50 ml kirsch
  • 4 el suiker
  • 1 tl vanillesuiker
  • 1 snufje zout
  • 1 snufje kaneel

Aan de slag

Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 180 ˚C.
  2. Verwijder de papieren omhulsels van de physalis en was de bessen. Leg de bessen in een ingevette taartvorm.
  3. Meng de eieren, de melk, de kirsch, de suiker, de vanillesuiker, het zout en de kaneel.
  4. Zeef de bloem en voeg dit aan het mengsel toe. Meng goed.
  5. Giet het mengsel over de physalis bessen.
  6. Bak de clafoutis in 40 minuten in de oven af, laat daarna ongeveer 10 minuten in de vorm afkoelen.
  7. Serveer lauwwarm.
Enjoy

Anderen bekeken ook

Kiwi chocoladelollies
Kiwi chocoladelollies
Gele pitahaya macarons
Gele pitahaya macarons
Halloween pompoenmuffins
Halloween pompoenmuffins
Mango flensjestaart
Mango flensjestaart
Aardbeienplaattaart
Aardbeienplaattaart

Lees meer over de gebruikte producten

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media functionaliteiten op de website.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.