Facebook Instagram Pinterest Newsletter
  • Physalis clafoutis

Recept time 60 min.
Recept time 8
Recept time Oven

De clafoutis is smaakvol gebak uit Frankrijk. Het taartje is geweldig in combinatie met fruit, in dit recept combineer je het zoete deeg dan ook met frisse physalis bessen. Voor een echt
wow-effect serveer je de lauwwarme clafoutis met een bolletje vanille-ijs.

Ingrediënten

  • 300 g EAT ME physalis
  • 85 g bloem
  • 3 eieren
  • 750 ml melk
  • 50 ml kirsch
  • 4 el suiker
  • 1 tl vanillesuiker
  • 1 snufje zout
  • 1 snufje kaneel

Aan de slag

Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 180 ˚C.
  2. Verwijder de papieren omhulsels van de physalis en was de bessen. Leg de bessen in een ingevette taartvorm.
  3. Meng de eieren, de melk, de kirsch, de suiker, de vanillesuiker, het zout en de kaneel.
  4. Zeef de bloem en voeg dit aan het mengsel toe. Meng goed.
  5. Giet het mengsel over de physalis bessen.
  6. Bak de clafoutis in 40 minuten in de oven af, laat daarna ongeveer 10 minuten in de vorm afkoelen.
  7. Serveer lauwwarm.
Enjoy

Anderen bekeken ook

Aardbeientiramisu met bosvruchten
Aardbeientiramisu met bosvruchten
Pitahaya gevuld met tropisch fruit
Pitahaya gevuld met tropisch fruit
Rode bessen yoghurt
Rode bessen yoghurt
Pitahaya mocktail
Pitahaya mocktail
Aardbeienroomijs met rode bessen
Aardbeienroomijs met rode bessen

Lees meer over de gebruikte producten

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media functionaliteiten op de website.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.