Facebook Instagram Pinterest Newsletter
  • Physalis jam

Recept time 30 min.
Recept time -
Recept time Kookpan

Physalis bessen zijn heerlijk om jam van te maken. Probeer het zelf met dit makkelijke recept en ontdek de vele manieren waarop je deze lekkere jam kunt combineren.

Ingrediënten

  • 300 g EAT ME physalis 
  • 3 EAT ME limoenen
  • 1 handsinaasappel
  • 120 g geleisuiker
  • 1 dl water

Aan de slag

Bereidingswijze
  1. Verwijder de papieren omhulsels van de physalis. Was de bessen en halveer ze.
  2. Snijd de limoenen en de sinaasappel in tweeën en knijp het sap uit de vruchten.
  3. Meng alle ingrediënten in een pan. Breng al roerend aan de kook. Laat de jam circa 10 minuten zachtjes doorkoken. Haal de pan van het vuur en laat de jam afkoelen.
  4. Giet de jam vervolgens in een weckpotje. Ongeopend is de jam 6 tot 9 maanden te bewaren.
Enjoy

Tip

De physalis jam is heerlijk bij gerookte wildgerechten, kaas en kip.

Anderen bekeken ook

Saucijzenbroodjes van groene mini asperges
Saucijzenbroodjes van groene mini asperges
Fruitsalade met ramboetan
Fruitsalade met ramboetan
Filodeegbakjes met groene aspergeragout
Filodeegbakjes met groene aspergeragout
Salade met vijgen en paddenstoelen
Salade met vijgen en paddenstoelen
Parelcouscous met Bimi®
Parelcouscous met Bimi®

Lees meer over de gebruikte producten

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media functionaliteiten op de website.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.