Facebook Instagram Pinterest Newsletter
  • Physalis muffins met physaliscurd

Recept time 45 min.
Recept time 8
Recept time Oven
Recept time Kookpan

Physalis bessen zijn heerlijk fruitig en lekker fris. Daarom zijn ze perfect om te verwerken in muffins. De zoete muffin krijgt hierdoor een frisse tegenhanger. Voor de muffins zijn gezonde(re) ingrediënten gebruikt. Verantwoorder snacken dus!

Ingrediënten

  • Muffin
  • 100 g EAT ME physalis
  • 120 g kokosbloesemsuiker
  • 200 g bloem
  • 200 g amandelmeel
  • 1 sinaasappel
  • 3 eieren
  • 1 tl zout
  • 1 el bakpoeder
  • 1 tl vanillesuiker
  • 250 ml melk
  • 120 ml zonnebloemolie
  • kaneel

 

  • Physalis curd
  • 100 g EAT ME physalis
  • 75 g roomboter
  • 1 dl water
  • 50 g poedersuiker
  • 1 eidooier
  • 1 tl Maïzena

Aan de slag

Bereidingswijze
  1. Begin met de physaliscurd. Verwijder het papieren omhulsel van de physalis en was de bessen. Verwarm het water in de pan en voeg hier de physalis, de roomboter en de poedersuiker aan toe. Breng het geheel aan de kook en laat het circa 5 minuten zachtjes doorkoken.
  2. Pureer daarna het physalismengsel met een staafmixer.
  3. Voeg het eigeel toe en breng het geheel al roerende aan de kook. Zet vervolgens het vuur uit.
  4. Meng de Maïzena met 2 eetlepels water en voeg dit bij de physaliscurd. Roer goed door en laat afkoelen in de koelkast.
  5. Ga verder met het muffinbeslag. Was hiervoor de sinaasappel en rasp de schil. Pers vervolgens het sap uit de sinaasappel. Doe het sap en de schil in een pannetje en laat zachtjes koken 4 minuten.
  6. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  7. Meng de kokosbloesemsuiker, de melk en de eieren. Voeg het sinaasappelmengsel hieraan toe.
  8. Meng de bloem, het amandelmeel, de zout, het bakpoeder, de vanillesuiker en een snufje kaneel door het beslag.
  9. Voeg vervolgens de zonnebloemolie toe aan het beslag en meng goed.
  10. Verwijder het papieren omhulsel van de physalis en was de bessen. En voeg 2/3e van de bessen toe aan het beslag.
  11. Bekleed de muffinvormen met bakpapier en verdeel het beslag hierover. Verdeel de resterende physalis bessen over de muffins.
  12. Bak de muffins in circa 15 a 20 minuten af.
  13. Laat de muffins afkoelen en serveer met de physaliscurd.
Enjoy

Meer recepten met physalis

Taartjes met physalis bessen
Taartjes met physalis bessen
Physalis jam
Physalis jam
Salade met physalis bessen
Salade met physalis bessen
Feestelijke fruitschaal
Feestelijke fruitschaal
Taartjes met physalis bessen
Taartjes met physalis bessen

Lees meer over de gebruikte producten

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media functionaliteiten op de website.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.