Facebook Instagram Pinterest Newsletter
  • Physalis pavlova

Recept time 180 min.
Recept time 12
Recept time Oven

Een prachtige pavlova zal bij iedereen in de smaak vallen. De smaak van physalis geeft een zoete toevoeging aan het dessert.

Ingrediënten

  • 1 EAT ME limoen
  • 4 eieren
  • 300 g kristalsuiker
  • 1 el maïzena

Decoratie

  • 100 g EAT ME physalis
  • 2 EAT ME mango's
  • 6 takjes munt
  • 500 ml slagroom
  • 75g suiker

Aan de slag

Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven op 100 °C.
  2. Maak de mixer en de mengkom goed vetvrij met citroen.
  3. Klop de eiwitten stevig op en voeg beetje bij beetje de suiker toe.
  4. Meng de maïzena met het sap van de limoen.
  5. Voeg het maïzenamengsel bij de eiwitten en laat de eiwitten nog 3 minuten goed doorkloppen tot het glanst en pieken vormt.
  6. Vorm een ronde plak op een met bakpapier beklede bakplaat.
  7. Bak de schuimplakken circa 1.5 uur in de oven. Laat erna goed afkoelen.
  8. Klop de slagroom samen met de suiker op en verdeel de slagroom over de pavlova.
  9. Snijd de mango langs weerszijden van de pit of gebruik een mangosnijder. Vervolgens snijd je een aantal reepjes in de pitloze stukken vruchtvlees, zonder door de schil heen te snijden. Doe dit daarna ook in de dwarsliggende richting, zodat er blokjes ontstaan. Lepel de gesneden blokjes uit de mangoschil.
  10. Verdeel de mangoblokjes en physalis over de pavlova en decoreer met takjes munt.
  11. Decoreer de pavlova met takjes munt.
Enjoy

Meer recepten met mango

Mango ijsje
Mango ijsje
Mangosteen panna cotta
Mangosteen panna cotta
Couscous met kipfilet en mangosalsa
Couscous met kipfilet en mangosalsa
Ciabatta met mango en kip
Ciabatta met mango en kip
Zoete aardappel salade met mango
Zoete aardappel salade met mango

Lees meer over de gebruikte producten

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media functionaliteiten op de website.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.