Facebook Instagram Pinterest Newsletter
  • Pikante flespompoensoep

Recept time 30 min.
Recept time 4
Recept time Kookpan

Maak 's avonds een lekkere pan soep voor de volgende dag. Dan kun je zo aanschuiven en genieten van een heerlijke volle soep. Door het pepertje wordt de soep lekker pikant. Hou je niet van pittig? Dan is de soep ook lekker zonder rawit peper.

Ingrediënten

  • 1 EAT ME flespompoen
  • 2 EAT ME rawit pepers
  • 10 g EAT ME peterselie
  • 1 ui
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ½ L groentebouillon
  • 3 el olijfolie

Aan de slag

Bereidingswijze
  1. Schil de flespompoen en halveer in de lengte. Verwijder de zaden met een lepel. Snijd vervolgens in stukken.
  2. Snijd de ui en knoflook in stukken.
  3. Was de rawit pepers, halveer en verwijder de zaadjes. Snijd in fijne stukjes.
  4. Verhit olijfolie in de pan en bak de ui, knoflook en peper kort aan.
  5. Voeg vervolgens de flespompoen en kerriepoeder toe. Bak voor 2 minuten mee.
  6. Blus het geheel af met groentebouillon en breng aan de kook met de deksel op de pan. Zet het vuur laag.
  7. Was intussen de peterselie en snijd fijn.
  8. Pureer na 20 minuten de soep met een staafmixer tot een gladde massa.
  9. Serveer met peterselie.
Enjoy

Anderen bekeken ook

Couscoussalade met sharonfruit
Couscoussalade met sharonfruit
Passiefruit gevuld met gerookte kip
Passiefruit gevuld met gerookte kip
Filodeegbakjes met groene aspergeragout
Filodeegbakjes met groene aspergeragout
Noedelssalade met papaja
Noedelssalade met papaja
Truffelaardappelsalade met avocado
Truffelaardappelsalade met avocado

Lees meer over de gebruikte producten

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media functionaliteiten op de website.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.