Facebook Instagram Pinterest Newsletter
  • Pitahaya bavaroistaartjes

Recept time
Recept time 4
Recept time Kookpan

Versier deze taartjes met rozenblaadjes en je hebt het perfecte Valentijnstaartje. En wist je dat er ook rode en gele pitahaya's zijn? Gebruik voor Valentijn dan rode pitahaya om de liefdesvreugde extra te verhogen.

Ingrediënten

  • 2 EAT ME pitahaya's
  • 4 gelatineblaadjes
  • 150 ml appelsap
  • 1 EAT ME limoen
  • 75 g suiker
  • 250 ml slagroom
  • 125 g EAT ME frambozen
  • 8 eetbare bloemen (optioneel)

Aan de slag

Bereidingswijze
  1. Halveer de pitahaya's in de lengte, verwijder de meeste steeltjes van de schil, zodat de schil glad is. Snijd het vruchtvlees in dunne plakjes van 2 mm. Zet de plakjes aan de binnenkant van de kookring en laat elke plak voor de helft overlappen.
  2. Week de gelatine 5 minuten in koud water.
  3. Doe de rest van het vruchtvlees in een maatbeker en vul aan tot 300 ml met appelsap. Pers de limoen uit. Voeg de suiker en het limoensap toe. Pureer met de staafmixer tot een gladde massa. Schenk in een steelpan en breng tot tegen de kook aan. Voeg de uitgeknepen gelatine toe en roer tot de gelatine is opgelost. Laat iets afkoelen en zet tot gebruik in de koelkast.
  4. Als het pitahaya mengsel begint te geleren, klop de slagroom met de mixer stijf tot yoghurtdikte en spatel de slagroom er voorzichtig door. Vul de ringen met de bavarois en zet de ringen afgedekt voor minimaal 4 uur in de koelkast.
  5. Verwijder de ringen en zet de taartjes op een bord. Decoreer de bavaroistaartjes met frambozen en bloemen.
Enjoy

Meer recepten met frambozen

Yoghurt bowl met gele pitahaya
Yoghurt bowl met gele pitahaya
Papaja bootjes
Papaja bootjes
Zoete wraps
Zoete wraps
Bosvruchten smoothie
Bosvruchten smoothie
Zoete wraps
Zoete wraps

Lees meer over de gebruikte producten

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media functionaliteiten op de website.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.