Facebook Instagram Pinterest Newsletter
 • Pitahaya gevuld met tropisch fruit

Recept time 30 min.
Recept time 2
Recept time Kookpan

Gegarandeerd verraste gezichten wanneer je dit nagerecht serveert. De bijzondere schil van de pitahaya dient als kommetje voor het mooi gekleurde tropische fruit. Top dit met een krokant laagje merengue en voilà, je bent klaar om complimentjes te ontvangen.

Ingrediënten

 • 2 EAT ME rode pitahaya's
 • ½ EAT ME mango
 • 1 EAT ME kiwi
 • 1 EAT ME mini ananas
 • 4 EAT ME aardbeien
 • 3 EAT ME passievruchten
 • 1 ei
 • 30 g kristalsuiker
 • 50 g poedersuiker

Aan de slag

Bereidingswijze
 1. Snijd de pitahaya´s verticaal doormidden en lepel het vruchtvlees uit de vrucht. Bewaar de uitgeholde schillen. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
 2. Snijd de mango langs weerszijden van de pit of gebruik een mangosnijder. Vervolgens snijd je een aantal reepjes in de pitloze stukken vruchtvlees, zonder door de schil heen te snijden. Doe dit daarna ook in de dwarsliggende richting, zodat er blokjes ontstaan. Lepel daarna de gesneden blokjes uit de mangoschil.
 3. Schil de kiwi. Snijd deze vervolgens in blokjes.
 4. Snijd de mini ananas door eerst de pluim bij de kroon te verwijderen met een scherp mes. Snijd daarna de mini ananas in kwarten in de lengte. Snijd de schil eraf met een scherp mesje. Snijd vervolgens de stukken mini ananas zonder schil in blokjes.
 5. Was de aardbeien, halveer en snijd in blokjes.
 6. Halveer de passievruchten en lepel het vruchtvlees uit. Zeef het vruchtvlees en doe de helft van de pitjes bij het passievruchtensap.
 7. Verwarm het passievruchtsap vervolgens in een steelpan en voeg hier 30 gram kristalsuiker aan toe, het mag niet koken. Haal daarna de pan van het vuur.
 8. Klop het eiwit van het ei en de poedersuiker op met de mixer totdat het een stevige en taaie massa is.
 9. Vul de pitahaya schillen met de fruitblokjes. Besprenkel met passievruchtensap. Schep een eetlepel opgeklopte eiwit op de vruchten.
 10. Gebruik een crème brûlée brander om het eiwitschuim een goudbruin laagje te geven.
Enjoy

Meer recepten met mango

Mango shake
Mango shake
Ontbijtbowl met kiwibessen
Ontbijtbowl met kiwibessen
Mango flensjestaart
Mango flensjestaart
Hangop met mango en maracuja
Hangop met mango en maracuja
Flensjes met mango, kiwi en cactusvijg
Flensjes met mango, kiwi en cactusvijg
Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media functionaliteiten op de website.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.