Pitahaya gevuld met tropisch fruit - EATME Pitahaya gevuld met tropisch fruit - EATME
  • Pitahaya gevuld met tropisch fruit

Pitahaya gevuld met tropisch fruit

Recept time 30 min.
Recept time 2
Recept time Kookpan

Gegarandeerd verraste gezichten wanneer je dit nagerecht serveert. De bijzondere schil van de pitahaya dient als kommetje voor het mooi gekleurde tropische fruit. Top dit met een krokant laagje merengue en voilà, je bent klaar om complimentjes te ontvangen.

Ingrediënten

  • 2 EAT ME rode pitahaya's
  • ½ EAT ME mango
  • 1 EAT ME kiwi
  • 1 EAT ME baby ananas
  • 4 EAT ME aardbeien
  • 3 EAT ME passievruchten
  • 1 ei
  • 30 g kristalsuiker
  • 50 g poedersuiker

Aan de slag

Bereidingswijze
  1. Snijd de pitahaya´s verticaal doormidden en lepel het vruchtvlees uit de vrucht. Bewaar de uitgeholde schillen. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
  2. Snijd de mango langs weerszijden van de pit of gebruik een mangosnijder. Vervolgens snijd je een aantal reepjes in de pitloze stukken vruchtvlees, zonder door de schil heen te snijden. Doe dit daarna ook in de dwarsliggende richting, zodat er blokjes ontstaan. Lepel daarna de gesneden blokjes uit de mangoschil.
  3. Schil de kiwi. Snijd deze vervolgens in blokjes.
  4. Snijd de baby ananas door eerst de pluim bij de kroon te verwijderen met een scherp mes. Snijd daarna de baby ananas in kwarten in de lengte. Snijd de schil eraf met een scherp mesje. Snijd vervolgens de stukken baby ananas zonder schil in blokjes.
  5. Was de aardbeien, halveer en snijd in blokjes.
  6. Halveer de passievruchten en lepel het vruchtvlees uit. Zeef het vruchtvlees en doe de helft van de pitjes bij het passievruchtensap.
  7. Verwarm het passievruchtsap vervolgens in een steelpan en voeg hier 30 gram kristalsuiker aan toe, het mag niet koken. Haal daarna de pan van het vuur.
  8. Klop het eiwit van het ei en de poedersuiker op met de mixer totdat het een stevige en taaie massa is.
  9. Vul de pitahaya schillen met de fruitblokjes. Besprenkel met passievruchtensap. Schep een eetlepel opgeklopte eiwit op de vruchten.
  10. Gebruik een crème brûlée brander om het eiwitschuim een goudbruin laagje te geven.
Enjoy

Anderen bekeken ook

Gegrilde baby ananas
Gegrilde baby ananas
Frozen yoghurt plaat
Frozen yoghurt plaat
Lychees-bramen granita
Lychees-bramen granita
Aardbeienroomijs met rode bessen
Aardbeienroomijs met rode bessen
Fruitsalade met mangosteen
Fruitsalade met mangosteen
heart icon
For life logo

Goede en veilige werkomstandigheden
Betrokkenheid bij lokale gemeenschappen
Respect voor het milieu

Fair for Life logo

For Life programma, plus:
Fair Trade premium voor sociale projecten

Nature's Pride Foundation

Deze stichting is opgericht om lokale projecten te financieren in gemeenschappen waar onze unieke groenten & fruit vandaan komen. Het doel is economische groei en sociale verbetering te stimuleren van kleinschalige boeren, pakhuismedewerkers en hun families.

heart icon
For Life logo

Goede en veilige werkomstandigheden
Betrokkenheid bij lokale gemeenschappen
Respect voor het milieu

Fair for life logo

For Life programma, plus:
Fair Trade premium voor sociale projecten

meer over for life & fair for life
Nature's Pride Foundation

Deze stichting is opgericht om lokale projecten te financieren in gemeenschappen waar onze unieke groenten & fruit vandaan komen. Het doel is economische groei en sociale verbetering te stimuleren van kleinschalige boeren, pakhuismedewerkers en hun families.

meer over onze foundation
Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.
X

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste acties en nieuwste recepten!

Nu inschrijven
Schrijf je in