Facebook Instagram Pinterest Newsletter
  • Pitahaya salade met kalkoen en kokos-kerriemayonaise

Recept time 15 min.
Recept time 2
Recept time Koekenpan

Ben je klaar om een bijzondere salade te serveren? Pitahaya trekt meteen de aandacht met haar exotische uiterlijk. Met de kokos-kerriemayonaise maak je het geheel helemaal tot een verrassende smaaksensatie.

Ingrediënten

  • 2 EAT ME rode pitahaya's
  • 1 stronk witlof
  • 4 blaadjes lollo rosso
  • 4 little gems
  • 10 plakjes gerookte kalkoen
  • 20 g pijnboompitten
  • 2 el mayonaise
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 tl geraspte kokos
  • peper & zout

Aan de slag

Bereidingswijze
  1. Snijd de pitahaya verticaal doormidden en vervolgens in plakjes of lepel de vrucht uit. De schil wordt niet gegeten.
  2. Was de witlof, lollo rosso en little gem. Snijd de onderkant van de witlofstronk en gebruik ongeveer 6 blaadjes.
  3. Meng de mayonaise, kerrie en de geraspte kokos tot een saus. Breng verder op smaak met peper en zout.
  4. Rooster de pijnboompitten kort in een hete koekenpan tot ze licht gebruind zijn.
  5. Verdeel de parten pitahaya over 2 borden, leg ze in een waaier. Schep in elke opening een toefje van de saus.
  6. Drapeer de gerookte kalkoen over het geheel en bestrooi met pijnboompitjes.
  7. Decoreer tenslotte met de blaadjes lollo rosso, little gem en witlof.
Enjoy

Meer recepten met rode pitahaya

Blauwe bessen bavarois
Blauwe bessen bavarois
Pitahaya bowl
Pitahaya bowl
Pitahaya taart
Pitahaya taart
Yoghurt met pitahaya en granola
Yoghurt met pitahaya en granola
Pitahaya bowl
Pitahaya bowl

Lees meer over de gebruikte producten

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media functionaliteiten op de website.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.