Facebook Instagram Pinterest Newsletter
  • Pitahaya torentje met prosciutto en meloen

Recept time
Recept time 2

Wil je een variatie maken op het klassieke voorgerechtje meloen met ham? Met dit torentje van pitahaya kan dit uitstekend. In een handomdraai zet je deze leuke en bijzondere hapjes op tafel.

Ingrediënten

  • 2 EAT ME rode pitahaya's
  • 1 grote galia meloen
  • 1 rode paprika
  • 150 g prosciutto ham
  • 2 el honing
  • 1 el mosterd
  • 2 el olijfolie
  • 6 plukjes sla (garnering)

Aan de slag

Bereidingswijze
  1. Halveer de meloen en verwijder de pitjes. Schil de vrucht en snijd in hele kleine blokjes.
  2. Was en halveer de rode paprika, verwijder de zaadjes. Snijd de paprika daarna in hele kleine blokjes.
  3. Maak een dressing door de honing, olijfolie en mosterd te mengen. Meng de dressing met de meloen- en paprikablokjes.
  4. Schil de 1 pitahaya en snijd in dunne plakken. Snijd de andere pitahaya verticaal doormidden en haal maak bolletjes van het vruchtvlees met een parisienne schep. Als je deze niet hebt kun je het vruchtvlees in kleine, gelijke, vierkante blokjes snijden.
  5. Neem een kleine ronde steekring, vul deze met het meloenmengsel en druk dit aan met een lepel, zo ontstaat er een klein torentje.
  6. Steek met dezelfde steekring een klein rondje uit een plakje pitahaya. Leg dit plakje op het torentje van meloen.
  7. Halveer een plak prosciuttoham en drapeer deze bovenop het ronde plakje pitahaya. Garneer het geheel met een plukje sla naar keuze.
  8. Maak 3 torentjes per bord. Verdeel tenslotte de bolletjes (of blokjes) pitahaya tussen de torentjes in.
Enjoy

Anderen bekeken ook

Mini groenten met smeuïge dip
Mini groenten met smeuïge dip
Gele pitahaya blini’s
Gele pitahaya blini’s
Pastinaakchips
Pastinaakchips
Truffelaardappelsalade met avocado
Truffelaardappelsalade met avocado
Bitterballen van zoete aardappel
Bitterballen van zoete aardappel

Lees meer over de gebruikte producten

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media functionaliteiten op de website.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.