Facebook Instagram Pinterest Newsletter
  • Pizza pepino

Recept time 35 min.
Recept time 4
Recept time Oven

Je eigen pizza maken is het lekkerst omdat je 'm maakt met ingrediënten die jij zelf het lekkerst vindt! Val niet terug op de standaard pizza salami, maar kies voor pepino in combinatie met blauwe kaas en hazelnoten. De combinatie zal je verrassen!

Ingrediënten

Deeg

  • 500 g bloem
  • 1 zakje gedroogde gist
  • 300 ml water
  • ½ tl suiker
  • 3 tl zout
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el olijfolie

Vulling

  • 2 EAT ME pepino's
  • 300 g gorgonzola
  • 12 cherrytomaatjes
  • 175 g blanke hazelnoten
  • honing
  • rucola

Aan de slag

Bereidingswijze
  1. Verwarm het water in een pannetje en los de gist samen met de suiker op in het water.
  2. Pers de knoflook met een knoflookpers en voeg toe aan het pannetje.
  3. Meng het gistmengsel rustig door de bloem en voeg tijdens het mengen de olijfolie en het zout toe. Kneed het mengsel goed door tot het elastisch wordt. Laat het deeg vervolgens 45 minuten rijzen op een warme plek.
  4. Verdeel het deeg zodra het gerezen is in 4 gelijke stukken en vorm tot een bol.
  5. Bebloem een werkoppervlak en rol de stukken deeg uit tot een diameter van circa 20 à 24 centimeter.
  6. Verwarm de oven voor op 220 °C.
  7. Snijd de pepino verticaal doormidden. Verwijder de schil en snijd het vruchtvlees in plakjes en verdeel over de pizzabodems.
  8. Snijd de gorgonzola in stukjes, halveer de cherrytomaatjes en kneus de hazelnoten. Verdeel de gorgonzola en vervolgens de hazelnoten en de cherrytomaatjes over de pizza's.
  9. Bak de pizza's in circa 6 tot 8 minuten in de oven af.
  10. Besprenkel de pizza's naar smaak met honing en serveer met een pluk rucola.
Enjoy

Anderen bekeken ook

Quinoasalade met granaatappel
Quinoasalade met granaatappel
Zoete aardappelburgers
Zoete aardappelburgers
Parelcouscous met Bimi®
Parelcouscous met Bimi®
Zalmfilet met limequats en baby courgette
Zalmfilet met limequats en baby courgette
Parelcouscous met Bimi®
Parelcouscous met Bimi®

Lees meer over de gebruikte producten

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media functionaliteiten op de website.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.