Facebook Instagram Pinterest Newsletter
  • Poké bowl met groene asperges en zalm

Recept time 30 min.
Recept time 4
Recept time Oven

Een favoriete poké bowl van ons is toch zeker deze wel met zalm en groene asperges. Je maakt hem heel gemakkelijk binnen een half uurtje.

Ingrediënten

  • 450 g EAT ME groene asperges
  • 300 g cherry tomaatjes
  • 50 g rucola
  • 4 eieren
  • 400 g verse zalm
  • 250 g basmatirijst
  • 2 el sesamzaadjes
  • olijfolie
  • 4 el sojasaus
  • peper & zout

Aan de slag

Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.
  2. Bereid de rijst door de bereidingswijze op de verpakking te volgen.
  3. Was de asperges. Snijd daarna de onderkant (1-2 cm) van de asperges eraf. Leg de asperges op een bakplaat en besprenkel met 1 eetlepel olijfolie. Bestrooi met zeezout. Grill de asperges circa 7 minuten in de oven.
  4. Halveer de cherry tomaatjes.
  5. Kook de eieren 6 minuten. Pel de eieren en snijd in plakjes.
  6. Snijd de zalm in blokjes van 1 cm.
  7. Verdeel de rijst over 4 kommen.
  8. Verdeel daarna de cherry tomaatjes, groene asperges, zalm, eieren en rucola over de kommen.
  9. Bestrooi de kommen met wat sesamzaad.
  10. Breng de poké bowls op smaak met sojasaus.
Enjoy

Meer recepten met groene asperges

Asperge-beefsalade
Asperge-beefsalade
Gegrilde asperges met groenten
Gegrilde asperges met groenten
Groene asperges van de BBQ
Groene asperges van de BBQ
Hartige taart met groene asperges
Hartige taart met groene asperges
Groene asperges van de BBQ
Groene asperges van de BBQ

Lees meer over de gebruikte producten

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media functionaliteiten op de website.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.