Pompoen ontbijtcake - EATME Pompoen ontbijtcake - EATME
  • Pompoen ontbijtcake

Pompoen ontbijtcake

Recept time 80 min.
Recept time 10
Recept time Oven

Weinig tijd in de ochtend, maar wil je wel de dag starten met een voedzaam ontbijt? Maak dan in de avond een pompoen ontbijtcake. Op deze manier bespaar je in de ochtend tijd, krijg je de nodige vitamines binnen en is de maag goed gevuld.

Ingrediënten

  • 1 EAT ME flespompoen
  • 100 g kokosolie
  • 125 g boekweitmeel
  • 75 g kokosbloesemsuiker
  • 1 tl speculaaskruiden
  • 1 tl kaneel
  • ½ tl zout
  • 1 el honing
  • 2 el melk
  • 1 ei
  • 1 tl bakpoeder
  • 50 g zonnebloempitten
  • 50 g gehakte cashewnoten
  • klontje boter

Aan de slag

Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 150 °C.
  2. Schil de flespompoen, snijd de stengel en de onderkant van de vrucht en snijd in de lengte doormidden. Verwijder vervolgens de zaden met een lepel.
  3. Rasp de flespompoen en doe in een mengkom.
  4. Voeg de melk, de kokosolie, de kokobloesemsuiker, de honing, de speculaaskruiden, de kaneel, het zout en het ei toe aan de geraspte flespompoen en meng door elkaar.
  5. Voeg vervolgens het boekweitmeel en het bakpoeder toe en meng goed.
  6. Roer vervolgens de zonnebloempitten en de cashewnoten door het mengsel.
  7. Vet een cakeblik in met een klontje boter en verdeel het cakemengsel in het cakeblik.
  8. Bak de cake in circa 60 tot 70 minuten gaar.
Enjoy

Anderen bekeken ook

Taartjes met physalis bessen
Taartjes met physalis bessen
Fruitsalade met ramboetan
Fruitsalade met ramboetan
Cactusvijg compote
Cactusvijg compote
Kiwi chocoladelollies
Kiwi chocoladelollies
Worteltaart
Worteltaart

Lees meer over de gebruikte producten

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.