Facebook Instagram Pinterest Newsletter
  • Pompoenhavermout met kruidnoten

Recept time 30 min.
Recept time 2
Recept time Kookpan

Een lekker en gezond ontbijt maken? Maak pompoenhavermout met een topping van kruidnoten. Liggen er geen kruidnoten meer in de winkel, gebruik dan speculaas of bastogne.

Ingrediënten

  • ½ EAT ME flespompoen
  • 50 g havermout
  • 1 el maple syrup
  • 1 el honing
  • ½ el speculaaskruiden
  • 250 ml amandelmelk

Aan de slag

Bereidingswijze
  1. Schil de flespompoen. Snijd de stengel en de onderkant van de vrucht. Snijd de flespompoen in de lengte doormidden en verwijder de zaden met een lepel. Snijd de pompoen in plakken en vervolgens in stukken.
  2. Voeg de stukken flespompoen en amandelmelk in een steelpan. Breng het gedurende 20 minuten aan de kook totdat de stukken flespompoen gaar zijn.
  3. Pureer de flespompoen tot een gladde puree en voeg de havermout, maple syrup en speculaaskruiden toe. Laat het daarna nog 5 minuten doorkoken tot er een stevige massa ontstaat.
  4. Schep de puree in een schaaltje en garneer met kruidnoten.
Enjoy

Meer recepten met flespompoen

Pompoen ontbijtcake
Pompoen ontbijtcake
Flespompoenrisotto
Flespompoenrisotto
Flespompoenrösti
Flespompoenrösti
Gevulde flespompoen
Gevulde flespompoen
Flespompoenrisotto
Flespompoenrisotto

Lees meer over de gebruikte producten

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media functionaliteiten op de website.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.