Ramboetan yoghurttaart - EATME Ramboetan yoghurttaart - EATME
  • Ramboetan yoghurttaart

Ramboetan yoghurttaart

Recept time 240 min.
Recept time 8 à 10
Recept time Oven
Recept time Kookpan
Blender Blender

Een frisse en zomerse taart is deze ramboetantaart. Het mooie zoete van de ramboetan combineert perfect met de frisse en zurige yoghurt. Verras je gasten tijdens een mooie zomermiddag met deze tropische verrassing!

Ingrediënten

Bodem

  • 50 g amandelmeel
  • 50 g geraspte kokos
  • 45 g suiker
  • 50 g zachte boter
  • 1 ei

Vulling

  • 10 EAT ME ramboetans
  • 1 EAT ME limoen
  • 900 g kwark
  • 150 g suiker
  • 2 dl slagroom
  • 10 blaadjes gelatine

Decoratie

  • 5 EAT ME ramboetans
  • 5 EAT ME aardbeien
  • EAT ME munt

Aan de slag

Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 170 °C.
  2. Meng alle ingrediënten voor de bodem in een mengkom totdat het een soepel deeg wordt. Bedek hiermee de bodem van het taartblik.
  3. Bak de bodem in 14 minuten af in de oven en laat daarna afkoelen.
  4. Snijd de ramboetans rondom in en verwijder de schil en de pit. Pureer vervolgens het vruchtvlees.
  5. Laat de gelatineblaadjes in koud water weken.
  6. Breng in een steelpan de ramboetanpuree, het sap van de limoen en suiker tegen de kook. Voeg vervolgens de gelatine toe en roer constant totdat de gelatineblaadjes zijn opgelost. Laat het geheel vervolgens 5 minuten afkoelen.
  7. Klop de slagroom op tot yoghurtdikte.
  8. Spatel de kwark door het ramboetan mengsel. En spatel vervolgens de slagroom voorzichtig door het mengsel heen.
  9. Vul de taartvorm met het ramboetan mengsel.
  10. Laat de taart minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
  11. Decoreer de taart met ramboetans, verse aardbeien en blaadjes munt.
Enjoy

Anderen bekeken ook

Aardbeienroomijs met rode bessen
Aardbeienroomijs met rode bessen
Cranberry cake
Cranberry cake
Granaatappeltaart
Granaatappeltaart
Crème brûlée met gebakken peer
Crème brûlée met gebakken peer
Flensjes met mango, kiwi en cactusvijg
Flensjes met mango, kiwi en cactusvijg

Lees meer over de gebruikte producten

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.